Connect with us

Comunitat

Balears augmenta l’import mensual de la Renda Social

Si una família amb dos membres rebia 560 euros mensuals, passarà a rebre’n 594 i en el cas d’una família amb 9 membres, la diferència serà de 183 euros

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha incrementat per al 2019 l’import mensual que reben els beneficiaris de la Renda Social. La pujada de l’IPREM, el principal indicador per baremar l’import que correspon a cada titular, derivat de l’increment del salari mínim interprofessional, fa que els beneficiaris d’aquesta prestació percebin una pujada en la quantia respecte el mes anterior.

Com que l’import de la prestació de Renda Social augmenta en funció dels membres del nucli de convivència, les famílies, especialment les nombroses, veuran incrementada la prestació mensual. D’aquesta manera, si una família amb dos membres rebia 560 euros mensuals, passarà a rebre’n 594; en una de tres membres l’increment serà de 38 euros, i en el cas d’una família amb 9 membres, la diferència serà de 183 euros.

En el cas de les persones que perceben una pensió no contributiva (majors de 65 anys sense ingressos o persones amb més d’un 65% de discapacitat amb pocs ingressos), el complement a la seva pensió que rep de la Conselleria mitjançant la Renda Social, també s’incrementa. Així, un perceptor de PNC passarà de percebre 108 euros de complement a 114 euros. A aquesta pujada s’hi ha de sumar l’increment del 3% d’aquest tipus de pensions aplicat pel govern de l’Estat.

Actualment, a les Illes Balears hi ha 7.682 persones titulars de Renda Social, que en total beneficia 11.397 persones, entre persones soles i famílies.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *