Connect with us

Societat

Manacor recorda que Sant Antoni ha de ser una festa lliure d’agressions sexistes

Uns 120 foguerons cremaran arreu del municipi durant la nit del pròxim dia 16

Coincidint amb l’inici de les festes de Sant Antoni, s’ha penjat una  pancarta al balcó de l’Ajuntament perquè el lema Mallorca lliure d’agressions sexistes. No i punt! presideixi les festes. “Volem deixar clar que a Manacor no toleram aquests comportaments; les festes són per a que tothom pugui gaudir de les activitats i de l’espai públic en llibertat, tots hem de ser conscients que si presenciam agressions sexistes no podem quedar amb les mans aplegades”, ha manifestat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

El lema, a més, figura en el programa de festes juntament amb un decàleg que indica les passes que cal fer si patim o presenciam una agressió sexista i per evitar comportaments masclistes.

A més a més, com ja passa des de fa alguns anys, l’Ajuntament ha prohibit l’ús d’artefactes pirotècnics durant les festes de Sant Antoni perquè els foguerons i la resta d’actes es puguin desenvolupar amb normalitat. Per això, els agents de la policia local podran retirar o custodiar els artefactes pirotècnics quan puguin posar en perill les persones o la festa. A més, com els darrers anys, els cavalls i les bísties de muntura només podran circular entre les 16 h i les 19 h de dia 16 de gener i sempre s’haurà d’acordar el trajecte amb la Policia Local, que custodiarà la colcada i els trajectes amb cavalls i bísties per tal de garantir el desenvolupament normal de la festa.

Les completes, que són un dels actes més multitudinaris de la festa, podran acollir 1.692 persones, que és l’aforament màxim que s’ha establert per a l’església. Des del Patronat de Sant Antoni i des de l’Ajuntament de Manacor es recomana visitar els foguerons i seguir la comitiva del dimoni a peu o en bicicleta.

Les completes, que són un dels actes més multitudinaris de la festa, podran acollir 1.692 persones, que és l’aforament màxim que s’ha establert per a l’església

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *