Connect with us

Oci i Cultura

Primer ball multitudinari dels dimonis a Manacor

La propera gran cita santantoniera serà aquest divendres, a partir de les 21 hores amb l’assaig dels goigs de sant Antoni i la tradicional ximbombada a la plaça de la Concòrdia

Poc abans de les deu de la nit els crits i les mamballetes començaren a exigir la presència del dimoni gros, els dimonions, el baciner i tota la colla de músics i sonadors. Ben aviat tota la comitiva sortí del Conservatori Municipal de Música de Manacor. En arribar a la plaça des Mercat de Manacor i en entonar els primers acords la plaça va embogir i tothom va acompanyar la música cantant de valent. Els balls es varen repetir en diferents punts de la plaça perquè tothom els pogués veure de prop. Amb aquest tast de la festa Manacor dóna per iniciat  un cicle festiu que durarà fins diumenge dia 20 de gener.

La propera gran cita santantoniera serà divendres dia 11 de gener, a partir de les 21 hores amb l’assaig dels goigs de sant Antoni i la tradicional ximbombada a la plaça de la Concòrdia. Abans, però, dimecres dia 9 a les 20.30 h i a la parròquia dels Dolors, tothom pot assistir a l’assaig de les completes, que es repetirà dimarts dia 15. Els interessats en els orígens de la festa tal i com la coneixem avui podran assistir, dijous dia 10 a les 20 h a la projecció de les fotografies de les festes de Sant Antoni 2018 i al memorial a don Mateu, que tendrà lloc al Teatre de Manacor.

Els més petits de la festa podran gaudir, l’horabaixa de divendres dia 11 a partir de les 18 h al pati de na Camel·la, de la bulla santantoniera per a infants de 0 a 3 anys. I l’endemà, dissabte dia 12 a les 10 h, el claustre de Sant Vicenç acollirà la VIII Mostra de dibuix infantil i el taller de flors de paper. A més dissabte dia 12 a les 19.30 i diumenge dia 13 a les 18 h al Teatre de Manacor es representarà la Comèdia de Sant Antoni.

Són tendència