Connect with us

Comunitat

L’Audiència Nacional deixa en llibertat a l’iman detingut per presumptament liderar una cèdula jihadista a Mallorca

Tarik Chadlioui va ser detingut al juny de 2017 al Regne Unit, on residia amb la seva família

Segons s’ha sabut aquest dimarts, l’Audiència Nacional va dictar fa uns tres mesos deixar en llibertat a l’imam detingut ara fa dos per presumptament liderar una cèdula jihadista a Mallorca i que, segons el jutge Santiago Pedraz, planejava una matança amb ganivets en una plaça d’Inca. El tribunal va decidir posar en llibertat amb fiança a l’imant Tarik Chadlioui, arrestat en aquella operació policial a Gran Bretanya i després extradit a Espanya, on va ser empresonat.

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va sostenir en un acte dictat al juliol del 2017 que un dels quatre jihadistes detinguts a Mallorca per formar part d’una cèl·lula del Dáesh “hauria planejat” una “matança” a punyalades en la plaça de l’ajuntament d’Inca i “hauria manifestat la seva intenció de convertir-se en màrtir”.

Pedraz va enviar a presó provisional, comunicada i sense fiança, als quatre arrestats pel delicte d’integració terrorista, i va assenyalar en l’acte que un d’ells podria haver planejat “accions violentes” com la citada matança que, presumptament, consistia en apunyalar als vianants.

Segons la Policia, les visites de l’imam a l’illa derivaren en la posada en marxa d’una estructura terrorista, composada per altres cinc integrants. Ara, la sala penal tercera de l’Audiència Nacional ha rebutjat aquests arguments deixant-lo en llibertat provisional fins que no se celebri el judici.

Són tendència