Connect with us

Comunitat

Més de 2.600 persones figuren a les llistes d’espera de l’IBAVI per poder accedir a un habitatge a Mallorca

El PP demana agilitzar l’adjudicació dels habitatges de protecció oficial disponibles a Santa Margalida i altres indrets de l’illa

El Grup Popular al Consell de Mallorca, per mitjà de la consellera Catalina Cirer, demanarà a l’equip de govern insular en el pròxim Ple, previst per al dia 10, que insti a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears que agilitzi l’adjudicació dels 23 habitatges de protecció oficial actualment disponibles a Santa Margalida i de tots aquells que es troben en idèntiques circumstàncies en els restants municipis de Mallorca per tal de poder atendre la demanda d’habitatge i reduir la llista d’espera que el mateix Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), gestionat pel Pacte, ha xifrat en més de 2.600 persones.

La moció del PP arriba després que el 28 de desembre passat s’aprovés al Ple municipal de Santa Margalida una moció instant el Govern balear a agilitzar l’adjudicació citats habitatges disponibles al municipi.

Aquesta iniciativa és d’importància cabdal tenint en compte que un dels problemes més importants per a moltes famílies en l’actualitat és la dificultat per accedir a un habitatge digne a causa dels alts preus tant dels lloguers com de l’oferta immobiliària a la venda. Aquesta circumstància ha estat objecte de recents protestes a Palma exigint lloguers dignes i que es posi fi a l’especulació.

Cal no oblidar que el passat mes de juny es va aprovar la Llei d’Habitatge de les Illes Balears, que té com a objectiu principal facilitar l’accés dels ciutadans a l’habitatge i garantir la seva permanència en aquesta. També cal tenir en compte que, governant amb 4.000 milions d’euros més que el PP en la passada legislatura, el Govern de Francina Armengol ha estat incapaç d’iniciar un sol habitatge de protecció oficial des que va accedir al Consolat, al maig de 2015.

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES