Connect with us

Actualitat

Denuncien la destrucció de les síquies de rec dels prats de na Maians a Artà

 

A conseqüència de les obres de neteja i reconstrucció dels torrents afectats per les torrentades del passat mes d’octubre al Llevant

Les obres de neteja i reconstrucció dels torrents afectats per les torrentades del 9 d’octubre tenen efectes negatius sobre el patrimoni. Així ho posa de manifest el domini toponimiamallorca.net qui denuncia la destrucció de les síquies de rec dels prats de na Maians, en el municipi d’Artà. Segons aquesta font, les obres de neteja i reconstrucció fetes amb maquinària pesada han provocat com a efecte col·lateral la destrucció de nombrosos trams de síquies, canals i albellons. En el cas concret dels prats de na Maians, tal com es pot observar en les fotografies que acompanyen la informació, les màquines han romput totes les síquies transversals que dividien les antigues parcel·les de reguiu.

La web toponimiamallorca.net recorda els grans desviaments dels llits dels torrents duits a terme a Mallorca en els últims anys amb el propòsit d’evitar casos de greus inundacions catastròfiques viscudes a l’illa. També es recorda que davant episodis de pluges intenses l’aigua sempre reprèn el seu camí original i així va passar també el 9 d’octubre de 2018 als prats de na Maians. Com a totes les zones afectades per les avingudes varen resultar greument afectades parets i marjades i un bon grapat de construccions hidràuliques.

 

Són tendència