Connect with us

Comunitat

Armengol aparta Garrido de la candidatura al Consell de Mallorca

Cop d’autoritat de la presidenta, que aposta per la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, com a candidata

Mercedes Garrido, actual consellera de Territori i secretària general de Mallorca del PSIB-PSOE, ho tenia tot preparat i disposat per a presentar-se a les primàries per ser la candidata socialista al Consell de Mallorca. De fet, amb aquest objectiu ha vingut actuant en els últims mesos. El que passa és que des de l’aparell del partit no ho veien amb tan bons ulls, en ser una persona dura i amb caràcter, i finalment han decidit apostar per l’actual consellera d’Hisenda del Govern, Catalina Cladera, per ser la número 1 de la candidatura socialista a l’ens insular. La decisió s’ha ‘venut’ com si és tractes d’un acord. Garrido es retira i Cladera tindrà pista lliure per ser la candidata. El que passa és que molts no saben és que qui ha intervingut de manera directa amb aquesta decisió ha estat la presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, que hauria decidit arraconar Garrido en favor de la seva mà dreta en el Govern. A més del caràcter dur de Garrido, també li pot haver passat factura el seu dur enfrontament amb els de la Plataforma Antiautopista, arran del polèmic projecte de la carretera de Llucmajor a Campos. A tot això, cal afegir que Armengol no vol a ningú que li pugui fer ni mica d’ombra ni que tampoc li pugui discutir les seves decisions i Garrido és una de les poques persones al PSIB que ja ho ha fet en alguna ocasió. En canvi, Catalina Cladera és tot el contrari. És i serà fidel servidora de la presidenta. El que passa és que Garrido comptava amb un grup important de militants que li donaven suport, amb uns quants pesos pesats del partit.

La consellera d’Hisenda del Govern té alguns assumptes que poden dur cua i ben segur seran utilitzats per part dels seus contrincants polítics. Un d’ells és la gestió de les inundacions de Sant Llorenç, on l’oposició la té en el punt de mira.

La decisió d’arraconar Garrido per part d’Armengol se sap que no ha agradat, tot i que la consellera de Carreteres del Consell ha acatat la decisió sense dir ni piu i tampoc fa comptes muntar cap mena de batalla interna en aquest sentit. El que sí que li pot passar a Armengol és que aquesta intervenció directa posant i llevant candidata en un procés de primàries li pot provocar ferides internes que tardin temps a cicatritzar. En cas d’un mal resultat en les eleccions de maig, aquestes ferides poden tornar-se en contra seva, segons algunes fonts socialistes de tota solvència. Està clar que la digitalització de Cladera en detriment de Garrido no ha estat pel resultat de la gestió. La consellera d’Hisenda del Govern té alguns assumptes que poden dur cua i ben segur seran utilitzats per part dels seus contrincants polítics. Un d’ells és la gestió de les inundacions de Sant Llorenç, on l’oposició la té en el punt de mira. Però també hi ha el fracàs en la negociació del REB i les polèmiques oposicions a funcionari que han hagut de repetir-se. És cert que ha sanejat els comptes del Govern, però en cas de no aconseguir un millor finançament per a Balears, la seva imatge es pot veure seriosament deteriorada.

La decisió d’arraconar Garrido per part d’Armengol se sap que no ha agradat, tot i que la consellera de Carreteres del Consell ha acatat la decisió sense dir ni piu i tampoc fa comptes muntar cap mena de batalla interna en aquest sentit. El que sí que li pot passar a Armengol és que aquesta intervenció directa posant i llevant candidata en un procés de primàries li pot provocar ferides internes que tardin temps a cicatritzar

Per la seva banda, Garrido ha hagut de lidiar amb el problema de l’Autopista amb els lobbys de l’esquerra en peu de guerra i els seus vaivens en clau electoral en aquest projecte. No obstant això, és dels pocs càrrecs del Consell de Mallorca que ha demostrat capacitat de gestió i ha aconseguit reduir l’urbanisme il·legal a Mallorca a mínims. Armengol se la juga posant a Cladera i arraconant Mercedes Garrido, malgrat que sap que no hi haurà guerra interna al PSIB. El pròxim mes de maig, donarà i restarà raons a cadascuna de les parts. Veurem com acaba.

Són tendència