Connect with us

Oci i Cultura

Sapigueu que escriure la carta als Reis és també educar: Coneixes la regla dels quatre regals ?

Evitau la síndrome del nin hiperregalat

Després de rebre una allau de regals, la major part dels nins no n’han tingut a bastament, a lamajoria els fa falta alguna cosa, s’han quedat desencisats, desil·lusionats, insatisfets, expectants, frustrats… S’anomena la síndrome del nin hiperregalat, infants que reben tants i tants estímuls en forma de regals que perden la noció del valor de les coses.

A Balears es gasten una mitjana de 258 euros en regals, i segons l’estudi Tendències de Consum al Nadal 2018.

Saber posar límits i dir no a tota la mar de desitjos per part dels infants és precisament tasca dels pares, segons aconsellen els experts en educació infantil. Per aquest motiu, consideren que és imprescindible que els nins escriguin la carta als Reis amb un adult al costat. És fonamental la presència d’un adult, que sigui capaç de posar ordre, encara que a l’adult se li generarà un conflicte.

Una bona manera de gestionar el que els infants demanin als reis és negociar amb ells la regla dels quatre regals. És una manera de fer selecció, marcar límits, i cobrir quatre funcions diferents que han de tenir els regals de Nadal.

LA REGLA DELS QUATRE REGALS

REGAL 1. Que satisfaci el desig principal, el gran regal, el que fa més il·lusió. És el que tots teníem quan érem petits, allò que era el que més desitjàvem.

REGAL 2. Que respongui a una necessitat: un abric, unes sabates, una motxilla… En alguns casos fins i tot es poden fer dos regals d’aquest tipus, si el nin necessita moltes coses i hi ha molts familiars que li volen fer un regal.

REGAL 3. Que sigui educatiu: un llibre, un joc educatiu, una experiència en família (com una excursió).

REGAL 4. Que impliqui jugar amb altres persones, amics o família: un joc de taula, el parxís, el dòmino, un joc de rol…

És convenient no passar-nos sobreestimulant els petits -perquè no els feim cap favor- , però també hem de tenir en compte no seguir estereotips de gènere a l’hora d’escollir i interpretar les joguines. Les pepes no són de nines i els camions de nin, i és necessari explicar als infants -segons els especialistes- que tothom pot jugar amb tot.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència