Connect with us

Societat

A partir d’ara: Els delictes per abusos sexuals infantils no prescriuran fins que la víctima compleixi, almenys, 35 anys

S’amplia el termini perquè les víctimes puguin denunciar els fets

El Consell de Ministres d’aquest divendres ha aprovat una llei contra els abusos sexuals als infants que amplia el termini perquè es puguin denunciar. La mesura més sonada és que endarrereix la prescripció dels delictes: ara el termini comença a comptar quan la víctima fa 18 anys i, en canvi, a partir de la nova llei començarà als 30, quan denuncien la majoria dels afectats.

L’ONG Save the Children, que ha participat activament en la redacció de la llei, assegura que és una norma pionera. L’entitat diu que l’objectiu és garantir els drets dels menors en aquests casos.

En funció del delicte, les víctimes tindran entre 5 i 15 anys per presentar la denúncia. Per tant, el delicte no prescriurà fins que la víctima compleixi, almenys, 35 anys. Una altra de les reivindicacions de les ONGs és que els infants víctimes d’agressions sexuals només hagin d’explicar els fets una vegada: serà en els menors de 14 anys, i la seva declaració es gravarà i servirà com a prova.

La llei fa una definició àmplia de violència, que inclou maltractaments físics, però també psicològics i emocionals, càstigs físics o tracte negligent. També delictes a través d’internet, com incitar al suïcidi o afavorir trastorns alimentaris com l’anorèxia o la bulímia. Calculen que la llei es començarà a tramitar al Congrés al febrer.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència