Connect with us

Comunitat

Els pagesos del Llevant afectats per les inundacions ja poden tramitar la petició d’ajudes

Els afectats disposen de dos mesos a partir d’aquest divendres per presentar les sol·licituds

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest dijous, la convocatòria d’ajudes per pal·liar els efectes de les pluges intenses de l’any 2018 en les explotacions agràries de Mallorca. El termini per presentar les sol·licituds serà de dos mesos i començarà a comptar a partir de demà, divendres.

S’hi destina un import màxim d’1.500.000,00 €, a càrrec dels pressuposts del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA). Aquest import serà distribuït de la manera següent:

– 1.000.000,00 € per compensar els danys declarats en els sectors agrícoles i ramaders de la zona del Llevant de Mallorca per les inundacions del dia 9 d’octubre de 2018.

– 500.000,00 € per compensar els danys declarats en el sector primari del nord de Mallorca el dia 19 d’octubre de 2018.

L’àmbit d’aplicació de les ajudes seran els municipis de Sant Llorenç, Artà, Son Servera, Capdepera, Manacor, Pollença i Alcúdia.

Per acollir-s’hi serà indispensable haver presentat, dins el termini fixat a aquest efecte, la declaració de danys que preveuen les resolucions del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca dels dies 18 i 26 d’octubre de 2018. Aquest termini va acabar el 9 de novembre en el cas del Llevant de Mallorca i el 16 de novembre en el cas del nord de Mallorca.

L’àmbit d’aplicació de les ajudes seran els municipis de Sant Llorenç, Artà, Son Servera, Capdepera, Manacor, Pollença i Alcúdia

El mes d’octubre del 2018 es van produir a les Illes Balears episodis de pluges de gran intensitat que van provocar danys importants en els cultius (cereals, farratges, llenyoses i hortícoles), els ramats, les infraestructures agràries, la maquinària i altres mitjans de producció agrària.

Per tot això, s’ha estimat convenient establir una línia d’ajudes destinada a sufragar part de les pèrdues dels agricultors afectats per aquest fenomen climàtic advers assimilable a un desastre natural.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència