Connect with us

Actualitat

Les immobiliàries de la Colònia Sant Jordi, Cala d’Or, Capdepera i Artà, en el punt de mira

Turisme inicia expedients sancionadors a vuit immobiliàries per valor de 200.000 € per comercialitzar lloguer turístic il·legal

La Conselleria de Turisme, a través de la Direcció General de Turisme, ha donat a conèixer aquest divendres els resultats de la primera campanya d’Inspecció orientada cap als grans comercialitzadors d’habitatges turístics. Durant la primera setmana de la campanya, els inspectors de Turisme han visitat a un total de 12 immobiliàries o centrals de reserves a les quals havien trobat indicis que anuncien lloguer d’estades presumptament turístiques a una tipologia d’habitatges no permesa per la llei 8/2012, de turisme de les Illes Balears, actualment en vigor.

Les visites, que s’han realitzat conjuntament amb inspectors de l’Agència Tributària de les Illes Balears, s’han duit a terme a l’illa de Mallorca. Concretament a Palma, Pollença, Colònia Sant Jordi, Cala d’Or, Capdepera i Artà.

De les 12 empreses controlades, els inspectors han constatat possibles infraccions a vuit d’elles, atès que les immobiliàries o centrals de reserva comercialitzaven entre 3 i 80 habitatges il·legals a edificis plurifamiliars.

Les sancions corresponents poden arribar des de 6.000 fins a 40.000 euros per empresa. A la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme ja s’han iniciat els procediments sancionadors, que podrien sumar un total de 200.000 euros.

Segons ha explicat la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, els inspectors seguiran durant les pròximes setmanes amb inspeccions conjuntes amb l’Agència Tributària de les Illes Balears a grans comercialitzadors d’oferta il·legal de lloguer turístic.

Són tendència