Aquest dissabte: Llucmajor acollirà el pregó i l’inici de la Diada de Mallorca
Connect with us

Oci i Cultura

Aquest dissabte: Llucmajor acollirà el pregó i l’inici de la Diada de Mallorca

Petra, Sant Llorenç, Felanitx, Algaida, Campos, Vilafranca  i Son Servera celebraran activitats culturals amb motiu de la festa

La Diada de Mallorca, que se celebra el dia 31 de desembre, commemora la conquesta de Mallorca per part de Jaume I l’any 1229. És una de les festes més antigues d’Europa i, des del segle xii simbolitza i representa amb molta claredat el naixement del poble mallorquí actual. Des d’aleshores, ser mallorquins i mallorquines ha significat una identitat determinada i ser posseïdors d’uns trets característics ben concrets (llengua, cultura, religiositat, lleis, àmbit polític de pertinença, consciència de ciutadania, tradicions).

El 2018, la temàtica de la Diada de Mallorca és la interculturalitat, entesa com l’existència en el territori insular de diferents cultures esdevinguda a partir de l’arribada de gent d’arreu del món. Segons Jurado, la interculturalitat vol facilitar la integració de les persones nouvingudes, fomentar la convivència de la població i canalitzar el coneixement dels trets culturals propis del territori d’acollida; «Seguim apostant per una Diada on tothom hi sigui partícip, per la qual cosa hem dissenyat un programa descentralitzat a 13 municipis, i basat en la interculturalitat que forma la nostra societat». En total, s’oferiran 60 activitats entre els dies 22 i 31 de desembre.

En aquest sentit, el dissabte 22 de desembre tindrà lloc, a Llucmajor, el pregó i les activitats d’inici de la Diada de Mallorca. La pregonera serà Malika Kathir, doctora en filologia hispànica i mediadora cultural.

Es podran gaudir de nombroses activitats lúdiques i festives adreçades a tota mena de públic, des del matí fins ben entrada l’horabaixa, transversalment al pregó, a diferents indrets de Llucmajor.

Petra, Sant Llorenç, Felanitx, Campos, Vilafranca, Ses Salines i Son Servera celebraran activitats culturals amb motiu de la festa.

Petra
Dia 23, a les 12.00 h, a Sa Quartera, es representarà l’obra de teatre infantil Hannah dels tres països.

Felanitx
Dia 27, a les 17.00 h, a biblioteca, contacontes Contes i rialles del pallasso Andreu.

Son Servera
Dia 27, a les 17.00 h, a biblioteca, contacontes La fada Mariana i altres rondalles.

Algaida
Dia 27, a les 17.00 h, al Casal Pere Capellà, es representarà l’obra de teatre infantil Les aventures de Gepeto i Pinotxo.

Ses Salines
Dia 28, a les 19.00 h, a l’auditori s’Esponja, es representarà l’obra de teatre infantil Cantant animalades.

Campos
Dia 28, a les 20.30 h, a l’auditori Campos, es representarà l’obra teatral Andreu Milà.

Vilafranca
Dia 29, a les 20.00 h, al Teatre Municipal, es representarà l’obra Guium o la ciutat adormida.

Sant Llorenç
Dia 30, a les 12.00 h, a l’Espai36, concert musical per a tots els públics amb Marino e Marini.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com