Connect with us

Comunitat

La intervenció dels mòbils va ser per assegurar els materials procedents del delicte, segons Anticorrupció

Els telèfons encara no han estat analitzats i Fiscalia nega que volgués vulnerar el secret professional

La Fiscalia Anticorrupció ha informat aquest dimecres que la intervenció dels telèfons mòbils de dos periodistes en la investigació d’un delicte de revelació de secrets en el marc del cas Cursach no va ser per descobrir les seves fonts d’informació sinó per assegurar “els efectes materials procedents del delicte “.

En aquesta investigació d’un delicte continuat de revelació de secrets per funcionaris públics, aquest dimarts van ser detinguts a Palma dos membres del Cos Nacional de Policia, ha informat la Fiscalia especial contra la corrupció i la criminalitat organitzada en un comunicat.

Segons la Fiscalia, aquestes detencions s’han duit a terme “amb caràcter previ a l’eventual obertura dels telèfons i dispositius” intervinguts a dos periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press el passat 11 de desembre i que segueixen baix custòdia judicial.

“Aquella intervenció de telèfons no va tenir per objecte localitzar o descobrir les fonts d’informació suposadament en poder dels periodistes, que ja eren conegudes per altres vies d’investigació, com demostren les detencions practicades, sinó l’assegurament dels efectes materials procedents del delicte, segons autoritza l’article 588 bis a) 4 de la Llei d’enjudiciament criminal “, assenyala la nota.

La Fiscalia afegeix que si més endavant cal, s’acordaria l’accés al contingut dels telèfons intervinguts mitjançant una diligència que es practicaria posant prèviament en coneixement dels afectats. La investigació es manté baix secret.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència