Connect with us

Esports

L’IEHM aprova abandonar en dos mesos la gestió de l’hipòdrom de Manacor

La decisió ha comptat amb els vots favorables del PSIB-PSOE, Més i Podem. El Pi i PP s’han negat a participar de la votació en considerar que la convocatòria i el procediment no s’ajusta a la legalitat

La junta rectora de l’Institut de l’Esport Hípic del Consell de Mallorca (l’IEHM) ha aprovat aquest dilluns que en els pròxims dos mesos deixarà l’explotació i gestió dels terrenys i instal·lacions de l’hipòdrom de Manacor, tal com els avançarem el passat divendres.

L’acord aprovat aquest dilluns per la junta rectora ha de ser ratificat ara pel Ple del Consell de Mallorca, en una propera convocatòria que podria celebrar-se aquest pròxim divendres. La decisió podria tenir efecte de manera oficial a finals del mes de febrer de 2019. Cal recordar, que dins d’aquest termini de temps l’Ajuntament de Manacor pot presentar al·legacions a la decisió adoptada avui per l’IEHM.

L’acord s’ha aprovat a proposta del president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Jaume Ramis, en una reunió extraordinària, amb caràcter d’urgència, en la qual els representants dels grups de l’oposició s’han negat a votar i han sol·licitat la seva nul·litat, per què la convocatòria i el procediment no s’ajusta a la legalitat.

La proposta presentada pel President de l’IEHM, Jaume Ramis, ha tirat endavant gràcies als vots favorables dels partits que formen l’actual pacte de govern insular format per Més per Mallorca, PSIB-PSOE i Podem.

La decisió podria tenir efecte de manera oficial a finals del mes de febrer de 2019. Cal recordar, que dins d’aquest termini de temps l’Ajuntament de Manacor pot presentar al·legacions a la decisió adoptada avui per l’IEHM

La decisió ve donada després que el passat 23 de novembre, l’IEHM fes arribar una notificació a l’Ajuntament de Manacor demanant-li que en un termini de quinze dies naturals acreditàs els títols suficients que l’habiliti per mantenir la cessió dels drets d’ús dels esmentats terrenys i de les instal·lacions de l’hipòdrom, segons un conveni que es va signar el 30 de desembre de 2011. Aquest requeriment administratiu, es va produir després que una particular, copropietària dels terrenys, hauria fet saber a l’IEHM que l’usdefruit que tenia l’Ajuntament de Manacor sobre els esmentats terrenys havia caducat feia quatre anys.

L’IEHM posa en coneixement de l’Ajuntament de Manacor aquesta situació. El silenci administratiu per part de l’Ajuntament de Manacor ha estat interpretat per l’IEHM com un incompliment de les obligacions i compromisos que assumiren les dues parts en la signatura del conveni de 2011.

 

Són tendència