Connect with us

Actualitat

Turisme cedeix un solar a l’Ajuntament de Llucmajor que permetrà la millora de l’entorn urbà de la Platja de Palma

Es tracta d’un solar de 313 m2 situat al carrer Maria Antònia Salvà, número 27, i que fins ara era propietat del ja dissolt Consorci Urbanístic per a la Millora i l’Embelliment de la Platja de Palma

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, s’ha reunit amb el batle de Llucmajor, Gregori Estarellas, per formalitzar la cessió d’un solar urbà de s’Arenal de Llucmajor al consistori mallorquí. Es tracta d’un solar de 313 m2 situat al carrer Maria Antònia Salvà, número 27, i que fins ara era propietat del ja dissolt Consorci Urbanístic per a la Millora i l’Embelliment de la Platja de Palma. Amb la signatura de l’escriptura de cessió, passa a ser propietat de l’Ajuntament de Llucmajor, que se’n farà càrrec i el podrà disposar per millorar l’entorn urbà.

Com que el passat juliol es va formalitzar la dissolució del Consorci de la Platja de Palma, les competències en matèria urbanística de la zona s’han traspassat als ajuntaments de Llucmajor i Palma. Per això, també es transfereix aquesta propietat del carrer Maria Antònia Salvà.

El solar, que actualment està valorat en 212.062,63 €, va ser cedit l’any 2010 al Consorci de la Platja de Palma, que tenia per objectiu la rehabilitació de la planta hotelera, dels serveis complementaris del turisme i de l’entorn urbà de la zona turística de la Platja de Palma. El Consorci va dur a terme la demolició d’un antic edifici ubicat en aquest solar per tal de realitzar operacions d’esponjament i reconvertir la zona, però no s’avançà en la remodelació.

El Consorci, que s’havia creat l’any 2005 per a la millora i l’embelliment de la Platja de Palma, va estar inactiu durant la passada legislatura i la sortida de l’Estat de l’entitat va conduir cap a la seva dissolució, ja que sense el Govern espanyol, que hi aportava el gruix del finançament, l’entitat no tenia recorregut possible.

Són tendència