Connect with us

Actualitat

Llucmajor, municipi cardioprotegit

Després que el municipi hagi invertit prop de 50.000 euros a la compra dels desfibril·ladors

Aquests dies, 160 persones residents o vinculades laboralment al terme municipal de Llucmajor, duen a terme el curs gratuït de Suport Vital Bàsica i ús de desfibril·ladors després que el municipi hagi invertit prop de 50.000 euros a la compra dels desfibril·ladors; rebent així el la certificació de municipi cardioprotegit.

Aquests cursos han estat impulsats per l’àrea d’Esports, Cooperació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Llucmajor. Els desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA)  seran ubicats als centres o espais que habitualment tenen una major afluència de gent o públic com ara centres escolars, poliesportius o parcs públics, entre altres.

El regidor Tomeu Tugores (PSOE) explica que després de la compra d’aquests desfibril·ladors “hem organitzat aquests cursos gratuïts de Suport Vital Bàsic (SVB) i ús de desfibril·ladors oberts a tothom que vulgui aprendre les tècniques bàsiques de suport perquè hi hagi encara més opcions i possibilitats de socórrer a una persona que ho necessiti i en una persona en aturada cardiorespiratòria el seu bon ús i la ràpida reacció són molt importants i tot això ho ensenyen a aquest curs”.

Tugores apunta que entre les persones inscrites als cursos que “estan oberts a tothom, hi ha treballadors municipals com ara policies, de la brigada municipal, gent d’administració, entre altres, i també membres d’associacions i entitats del municipi i veïnats a títol particular”.

Tugores apunta que per a la ubicació d’aquests desfibril·ladors “es tenen en compte les ràtios adequats de proximitat de població perquè en l’hipotètic cas que s’hagin d’utilitzar, siguin el més a prop possible”.

Un cop ubicats tots els desfibril·ladors en el seu lloc es farà públic un mapa on figurarà la ubicació.

 

Són tendència