Connect with us

Societat

Crida a la població femenina de Mallorca perquè doni llet materna

A causa de l’elevada demanda dels hospitals de les Illes

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) fa una crida a les dones lactants que han donat a llum en els últims cinc mesos  perquè donin llet materna a causa de l’elevada demanda dels hospitals de les Illes.

La llet materna és necessària per ajudar a bebès nounats que per raons mèdiques necessitin augmentar les seves defenses, ja que actua com a protector de l’aparell digestiu del nounat, evitant en gran manera l’aparició de la necrosi intestinal i facilitant la recuperació després d’una intervenció quirúrgica.

Les mares que estiguin donant el pit i que gaudeixin de bona salut poden fer-se donants de llet contactant amb el Banc de Llet Materna del BSTIB, situat al carrer Rosselló i Caçador número 20 de Palma.

Un requisit indispensable per ser donant de llet és que no hagin transcorregut quatre mesos des de la data del part, ja que en aquest període és quan la llet materna posseeix els nutrients i agents immunològics òptims, convertint-se en el millor aliment per al nounat.

Procés de donació

Després d’una entrevista mèdica, les mares reben un extractor o tirallet i envasos per recollir les seves donacions. Ja a la seva casa, les donants guarden en aquests envasos la quantitat sobrant en el congelador del seu domicili i criden a la institució perquè enviï a un missatger a buscar-la.

Una vegada al banc, el personal analitza la llet, la pasteuritza i la congela fins a la seva utilització. Quan els metges dels serveis de nounats dels hospitals recepten aquesta llet, el Banc de Llet Materna la distribueix a aquests centres sanitaris.

55 mares van donar llet en 2017

En 2017, 55 mares van donar 481,91 litres de llet que han servit per atendre a 116 bebès prematurs. La quantitat donada ha augmentat un 75 per cent respecte a l’any 2016, passant dels 276,1 litres als 481,91.

“El Banc de Llet cada vegada està funcionant millor gràcies a l’augment de la demanda dels nostres hospitals, no solament de Son Espases com a centre de referència en neonatologia, sinó també de l’Hospital Son Llàtzer o del Mateu Orfila de Menorca”, explica el metge especialista del Banc de Teixits, Javier Calvo i afegeix “encara que les donacions han estat molt bones aquest any necessitem millorar la quantitat de llet rebuda i el nombre de donants”.

Dades històriques del Banc de Llet

El Banc de Llet de Balears es va crear l’any 2001 i va ser el primer Banc de Llet d’Espanya. Al llarg de la seva història ha recollit 3.900 litres de llet de 776 mares donants amb els quals s’ha alimentat al voltant de 900 bebès prematurs.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència