Connect with us

Comunitat

Aquest dijous: Concentració de periodistes a Palma en defensa del dret al secret professional

 A partir de les 20.00 hores a la plaça de Cort de Palma

El sindicat i l’associació de periodistes de Balears han convocat per aquest dijous, a partir de les 20.00 hores a la plaça de Cort de Palma, una concentració conjunta en defensa del dret al secret professional i contra la confiscació ahir dels telèfons de dos redactors en el marc del ‘cas Cursach’.

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha registrat aquest capvespre a la Delegació del govern de l’Estat a Palma l’avís per a un acte al qual s’adhereix l’Associació de Periodistes (APIB), una actuació conjunta que va començar ahir amb l’emissió d’un comunicat de condemna per la intervenció policial ordenada pel Jutjat d’instrucció 12 de Palma amb l’aval de la Fiscalia Anticorrupció.

Aquest capvespre, els treballadors de Diario de Mallorca s’han concentrat a les portes del diari per condemnar la intervenció del telèfon del seu company Kiko Mestre i de la redactora d’Europa Press Blanca Pou.

Els periodistes, encapçalats per la seva directora, Maria Ferrer, han exhibit els seus mòbils com a símbol de repulsa pel que consideren un atac a l’exercici lliure de la professió emparat per l’article 20 de la Constitució.

Són tendència