Connect with us

Societat

OPINIÓ: Dos mesos després

Les ajudes del Govern van arribant. De les ajudes de l’Estat ni se sap res ni s’espera, inmobilisme total. Ens segueix preocupant el tema del Consorcio de Seguros…

Les ajudes del Govern balear van arribant i m’agradaria agrair la predisposició dels màxims responsables polítics per tal de rectificar i millorar alguns aspectes que entenc que per motius de l’emergència en que es varen redactar no es varen tenir en compte. La darrera passa és que es puguin valorar també els factors psicològics i no només els físics alhora de decidir ajudes sobre determinades situacions i me consta que s’hi està fent feina.

De les ajudes de l’Estat ni se sap res ni s’espera, inmobilisme total.

Ens segueix preocupant el tema del Consorcio de seguros, no tenim encara les taxacions dels cotxes, ens varen informar que tenen quaranta dies per passar la proposta i la seguim esperant, mentres no ens atrevim a comprar els nous vehicles sense saber la valoració, tampoc tenim la taxació final dels danys a l’inmoble, tot i que han accedit a adelantar una quantitat, me preocupa que a la darrera cridada m’informassin que amb aquest pagament donen per complert els plaç dels quaranta dies i que ara tocarà esperar, sense data definida. També tenc notícies de propostes a altres afectats que no arriben al 30% del reclamat, crec que tocarà lluitar judicialment molts de casos.

Un altre tema del que no tenim notícia i per jo un dels més importants és l’informe de conclusions sobre el que va passar aquell dia 9 d’octubre, l’activació del pla inunbal, on es va fallar, que s’ha de millorar, on fan falta inversions o si per al contrari no hi va haver cap errada o si tenim els sistemes i protocols de seguretat que necessitam, seguirem esperant aquestes conclusions tal com es va comprometre la Conselleria en la reunió comentada a la notícia enllaçada:

“A la espera del informe definitivo de Plan Inunbal, el cual está previsto pueda estar finalizado durante este mes y que se hará público, la primera conclusión de la reunión es que contamos con unos servicios y cuerpos extraordinarios en todas las administraciones y que se ha constatado que, en una situación de gran complejidad, se gestionó de manera adecuada y no se escatimaron recursos, a pesar de las dificultades que comporta la gestión de tantos recursos ante un fenómeno extremo como el que se produjo”.

“Ja només ens queda veure que és capaç de fer Telecinco a costa del drama d’una comarca, esper que els pegui amb diarrea a tots els que celebrin l’any nou amb ells”

La primera conclusión me preocupa, s’ha avançat molt poc, però no defallirem fins que tot estigui clar i es faci públic, lo bo i lo dolent, sempre amb ànim de que el que ha passat ens serveixi de lliçó del que no pot passar altra vegada.

Ja només ens queda veure que és capaç de fer Telecinco a costa del drama d’una comarca, esper que els pegui amb diarrea a tots els que celebrin l’any nou amb ells.

Biel Gili Nadal

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència