Connect with us

Comunitat

Balears presenta un alt risc d’erosió del sòl, segons un estudi

Les Illes destinen més del 16% de la seva superfície agrícola a la pràctica d’Agricultura de Conservació, per damunt de la mitjana estatal (11%)

Balears presenta un alt risc d’erosió del sòl, a causa que, fonamentalment, les regions agrícoles mediterrànies es veuran especialment impactades per l’increment de temperatures i la disminució de pluges.

Així ho revela l’estudi ‘Beneficis de l’Agricultura de Conservació en un entorn de canvi climàtic’, elaborat per l’Associació Espanyola d’Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEAC.SV), segons el qual el risc d’erosió del sòl, salinització o fins i tot desertificació en l’arxipèlag balear és alt.

Les regions agrícoles mediterrànies es veuran especialment impactades per l’increment de temperatures i la disminució de pluges

Com assenyala l’estudi, si els efectes del Canvi Climàtic no reverteixen, la zona de clima Mediterrani d’Europa, entre la qual es troba Balears, podria haver d’enfrontar-se a un increment de l’erosió dels seus sòls, a més de salinització o desertificació.

En l’estudi s’analitza l’impacte positiu que l’Agricultura de Conservació té per al medi ambient i l’agricultura en un entorn de canvi climàtic.

Segons dades oficials de Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Balears destinen més del 16% de la seva superfície agrícola a la pràctica d’Agricultura de Conservació, situant-se aquest percentatge per sobre de la mitjana espanyola (11%).

Són tendència