Connect with us

Comunitat

El jutge Castro considera desproporcionada l’actuació ordenada pel jutge Florit contra els periodistes

Així mateix, l’exmagistrat reclama prudència perquè es desconeixen moltes qüestionades relacionades amb la causa que s’està investigant sobre el ‘cas Cursach’

El jutge Castro considera desproporcionada l’actuació ordenada pel jutge Florit contra els periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press a Balears, tot i que reclama prudència perquè es desconeixen moltes qüestionades relacionades amb la causa que s’està investigant sobre el ‘cas Cursach’. El jutge Castro en declaracions al programa d’IB3 ‘Els Dematins’, ha recordat que l’ordre judicial dictada pel jutge Miquel Florit ha de reunir diferents requisits; el de l’especialitat, el de l’excepcionalitat i un últim, que el mateix Castro ha qualificat de “molt important”, sobre la proporcionalitat.

Segons ha explicat l’exmagistrat dels jutjats de la Vía Alemanya, la proporcionalitat vol dir que si posam sobre una balança el fruit que pugui representar aquesta diligència judicial i en l’altra balança situam els drets de patiment del destinari, podrem comparar si una mesura compensa a l’altra. L’exmagistrat, malgrat desconèixer el contingut de l’acte, creu que existent una gran desproporció. Així mateix, ha fet èmfasi en què tots els drets tenen les seves limitacions, i aquesta premissa no escapa tampoc el dret a la informació. Castro ha recordat que un telèfon mòbil és alguna cosa més que un aparell que permet emetre o rebre telefonades, també comporta dades relacionades amb la intimitat d’una persona.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència