Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments afectats per les inundacions firmen convenis per valor de 3,2 milions d’euros amb el Govern

El municipi de Sant Llorenç rebrà 2,7 milions d’euros i la resta es distribueix entre els d’Artà, Capdepera, Son Servera i Manacor

El Govern de les Illes Balears i els ajuntaments del Llevant afectats per les inundacions han firmat aquest dimecres els convenis per un import global de 3.267.175 euros en subvencions per a la reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal que varen quedar danyats el 9 d’octubre.

Els convenis s’han signat avui al Consolat de Mar, amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigrós; el batle d’Àrtà, Manuel Galán; el batle de Son Servera, Antoni Servera, i el batle de Capdepera, Rafael Fernández. Per motius d’agenda, el conveni amb l’Ajuntament de Manacor es firmarà, previsiblement, al llarg d’aquest dijous.

De la quantia total, el gruix de les subvencions es destinen a la principal zona afectada. D’aquesta manera, Sant Llorenç des Cardassar rebrà 2.760.471 euros; Artà, 237.905 euros; Capdepera, 116.666 euros; Son Servera, 103.464 euros i Manacor, 48.667 euros. El pagament anticipat de les subvencions es tramitarà de manera immediata una vegada signats els convenis.

La presidenta ha manifestat que des que es produïren les inundacions del Llevant, totes les institucions han treballat de manera intensa i coordinada per tirar endavant ajuts adreçats a particulars i empreses amb l’objectiu de recuperar la normalitat, en la mesura del possible.

Els convenis serviran per finançar, entre altres coses, reparacions en matèria d’enllumenat públic, infraestructures hídriques, camins o instal·lacions esportives municipals afectades per la torrentada

En aquesta línia, Armengol ha remarcat que per recuperar la normalitat també “és vital que els serveis municipals tornin a funcionar al 100%. Que les institucions que estan més a prop dels ciutadans puguin reprendre la seva activitat i ajudar en tot el possible els seus veïns i veïnes”.

En aquest sentit, la titular de l’executiu ha expressat que els convenis serviran per finançar, entre altres coses, “reparacions en matèria d’enllumenat públic, infraestructures hídriques, camins o instal·lacions esportives municipals” afectades per les pluges.

Són tendència