Connect with us

Comunitat

Quatre detinguts a Palma, dos d’ells empresaris, per explotació d’immigrants pakistanesos

Afavorien trasllats fins a Mallorca d’homes pakistanesos de mitjana edat, tant des de la península com des del país asiàtic, als quals oferien treball amb condicions favorables que després incomplien

La Policia Nacional ha detingut a Palma quatre persones, dos d’ells empresaris, acusades d’explotar a immigrants irregulars pakistanesos als que feien treballar 16 hores diàries per un sou miserable emprant documentació falsificada.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat, la trama la dirigien un empresari espanyol i un altre pakistanès establerts a Mallorca i els altres dos arrestats són també naturals del Pakistan.

Els dos empresaris afavorien trasllats fins a l’illa d’homes pakistanesos de mitjana edat, tant des de la península com des del país asiàtic, als quals oferien treball amb condicions favorables que després incomplien. No tenien permisos de treball, aquestes persones eren contractades per diferents empreses de Mallorca utilitzant identitats falses de compatriotes que sí que tenen la documentació en regla.

Se’ls sotmetien a jornades laborals de 16 hores en males condicions de seguretat i higiene i se’ls pagaven salaris que en la majoria de casos no arribaven ni al 10% del que els havien promès, el que toleraven després de ser amenaçats, i fins i tot agredits , perquè no denunciessin la seva situació.

Els caps de la trama s’havien donat d’alta a la Seguretat Social amb un NIE obtingut mitjançant un passaport robat a un ciutadans britànic i falsificat, segons ha confirmat la Interpol.

Són tendència