Connect with us

Comunitat

La Policia requisa els telèfons mòbils personals a dos periodistes per la investigació del cas Cursach

A un redactor de Diario de Mallorca i a una redactora d’Europa Press

La Policia Nacional ha requisat aquest dimarts el telèfon mòbil del periodista de Diario de Mallorca, Kiko Mestre, per ordre del jutjat d’Instrucció número 12 de Palma que investiga el cas Cursach. En la mateixa situació s’ha trobat també una redactora d’Europa Press. La redactora s’ha acollit al seu dret professional a no revelar les fonts i els agents li han negat la possibilitat de contactar amb els serveis jurídics de la seva empresa. Emparant-se en el mandat judicial, els agents s’han fet amb el seu telèfon mòbil personals, dos ordinadors de l’empresa i doversos documents en paper per determinar l’origen de certes filtracions periodistiques relacionades amb el cas Cursach.

Els agents feien comptes personar-se avui capvespre a la redacció del Diario de Mallorca al Poligon de Llevant per requisar documentació i equips corporatius i personals del redactor del diari en relació a la investigació del magnat de la nit per una informació periodística publicada per Diario de Mallorca relativa a una peça secreta.

Diario de Mallorca ha manifesta el seu rebuig a aquestes accions judicials que vulneren els drets fonamentals a la informació i al secret professional protegits per la Constitució.

El fet ha aixecat una forta polseguera a les xarxes socials. La majoria de professionals que es dediquen a les tasques informatives han qualificat els fets de “molt greus”.

Són tendència