Connect with us

Esports

Per què Manacor té tants campions del món per metre quadrat?

El veterà periodista esportiu, Miquel Vidal, ha editat el llibre ‘Manacor, ciutat de campions’, que recull la biografia de 150 esportistes manacorins que han destacat en diferents pràctiques esportives

L’Auditori de Manacor va ser l’escenari aquest passat dilluns de la presentació del llibre Manacor, ciutat de campions, editat pel veterà periodista esportiu, Miquel Vidal. Un llibre, de més de 150 pàgines, que recull els éxits aconseguits al llarg d’aquests últims anys per esportistes de la capital del Llevant en diferents pràctiques esportives. Alguns d’ells tingueren l’oportunitat de ser presents personalment a l’acte, com és el cas de Miquel Àngel Nadal, Elena Gómez o Miquel Mas, entre molts d’altres.

Miquel Àngel Nadal, Antoni Pastor i Miquel Mas, entre persones vinculades amb el món de l’esport, assistiren a la presentació del llibre de Miquel Vidal.

Miquel Àngel Nadal, conversant amb Vidal, amb presència del seu fill, minuts abans de la presentació del llibre.

El llibre destaca els títols d’àmbit mundial aconseguits per Xavier Antich (vela), Lidia Azor (arts marcials), Alex Flórez Studer (atletisme), Elena Gómez (gimnàstica), Joan Gomis (pesca submarina), Manuel Henares (pesca esportiva) , Fernando La Roca Heredia (arts marcials), Miquel Mas (ciclisme) i Rafel Nadal (tenis).

Cadascun dels títols obtinguts van poder ser recordats gràcies a un treballat vídeo elaborat per Joan Fons que recordava la trajectòria esportiva de cadascun dels èxits aconseguits pels esportistes locals reconeguts mundialment.

Entre les moltes biografies que inclou el llibre també figura Paco Sureda, que va jugar un partit com a porter del Reial Madrid l’any 1947, o Miquel Àngel Nadal, futbolista del Mallorca i del FC Barcelona, i que va ser 62 vegades internacional.

L’ Auditori de Manacor va registrar una bona afluència de públic. Entre els assistents moltes persones vinculades amb el món de l’esport.

Miquel Vidal signant un exemplar de ‘Manacor, ciutat de campions’.

Miquel Vidal, visiblement emocionat, destaca l’esforç de moltes persones a l’hora d’aconseguir recopilar totes les dades recollides en l’edició del llibre, i ressaltar que quan de veritat tindrà valor aquesta publicació serà amb el pas dels anys.

Per la seva banda, Miquel Perelló, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manacor, va dir que Manacor està orgullosa dels seus campions i que la tendència triomfadora és imparable.

L’acte va concloure amb una foto de família per part de tots els esportistes manacorins presents a l’acte. Ara només falta per saber quin és el secret que amaga Manacor per aglutinar a tants bons esportistes. En opinió de Miquel Vidal, “aquest fenomen mereix un estudi sociològic”.

Ara només falta per saber quin és el secret que amaga Manacor per aglutinar a tants bons esportistes. En opinió de Miquel Vidal, “aquest fenomen mereix un estudi sociològic”

Són tendència