Connect with us

Societat

Nou avanç científic: Una dona té un fill després de rebre un úter d’una donant morta

El procés s’ha fet públic ara que la nina ja ha superat el mig any de vida

El procés va començar fa tres anys i apareix publicat a la revista mèdica The Lancet. Una dona de 33 anys que va néixer sense úter per una síndrome va rebre’n un d’una donant que havia tingut tres parts per via vaginal i que acabava de morir d’una hemorràgia cerebral.

El trasplantament es va fer el 2016 i com que no va generar signes de rebuig ni anomalies durant set mesos, els metges li van implantar els òvuls fecundats in vitro prèviament. Una vegada confirmat l’embaràs, se’n va fer un seguiment i, a les 35 setmanes, es va practicar una cesària. L’úter es va extirpar del tot després del part.

Aquest és la primera nina que neix a partir de l’úter d’una donant morta. Tot i això, cal destacar que ja se n’havien fet intents fallits als Estats Units, Turquia i la República Txeca. Això fa que les possibilitats per fer trasplantaments es multipliquin, ja que l’ús de l’úter de donants mortes podrà ampliar el tractament.

Aquest nou avanç científic en l’àmbit de la gestació ha estat possible gràcies a un equip de la Universitat de Sao Paulo, del Brasil. El procés s’ha fet públic ara que la nina ja ha superat el mig any de vida.

Són tendència