Connect with us

Oci i Cultura

Santanyí instal·la semàfors a les rutes escolars

Per garantir la seguretat dels accessos dels alumnes als centres

En els darrers anys el nucli urbà de Santanyí ha experimentat un augment molt important de trànsit, tant de vehicles com de vianants, especialment als carrers del centre del poble. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí es va decidir fer un Pla de Mobilitat Urbana l’any 2017 amb diferents mesures per millorar la seguretat i trànsit.

Una de les primeres passes va ser la reducció de la velocitat màxima del carrers del centre a 30 quilòmetres per hora, i amés aquest pla implicava la creació de rutes escolars, itineraris d’especial interès i atenció per arribar als centres educatius. Però part d’aquestes rutes passen per carrers on hi ha hagut un important augment del volum de trànsit: el carrer de Cas Majoral i el carrer Llaneras, que no són més que una continuació de la MA-19, la carretera que connecta s’Alqueria Blanca amb Santanyí, i que travessa el poble. Per això el consistori ja ha començat les obres per instal·lar diferents grups de semàfors que podrien estar en funcionament a principi de l’any que ve. L’encreuament d’aquests carrers amb diverses travesseres, són punts on cada dia travessen a peu molts dels alumnes dels dos centres educatius de Santanyí: el CEIP Blai Bonet i el Col·legi Bisbe Verger. Per això s’està fent el possible perquè les entrades i sortides de les escoles siguin el màxim de segures com sigui possible. En el fons del que es tracta és que aquests semàfors donin un poc més de tranquil·litat a les famílies que envien a peu als seus fills als centres educatius.

Des de la regidoria de Policia Local de Santanyí, s’ha demanat al Departament de Carreteres del Consell de Mallorca poder instal·lar dos grups semafòrics als encreuaments dels carrers Majoral, Celler, Ferrereta i plaça Constitució, així com al dels carrers, Majoral, Llaneres, Felanitx i Mestra Damiana. Segons ha explicat la regidora de Policia Local, Maria Pons, “esperem que amb la instal·lació d’aquests semàfors es pugui dotar de més seguretat i comoditat als residents i als visitants de la localitat de Santanyí, protegint sobretot als sectors més dèbils de la població com són els infants i la gent gran”.

El consistori ja ha començat les obres per instal·lar diferents grups de semàfors que podrien estar en funcionament a principi de l’any que ve

A més, en temporada turística també l’utilitzen els qui visiten el poble per anar a peu des de les zones d’aparcament cap al centre del poble. De fet, la Policia Local de Santanyí, s’havia vist obligada els dies de mercat a realitzar una regulació permanent amb agents per garantir la seguretat dels vianants i mantenir la fluïdesa del trànsit.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència