Connect with us

Oci i Cultura

Capdepera decideix crear ‘Camins Escolars Segurs’

Els professors s’encarreguen de realitzar activitats a l’aula que identifiqui els perills i les zones conflictives amb les quals es troben els infants cada dia

Els nins i nines de Capdepera i Cala Rajada volen arribar a l’escola per camins segurs i així ho hanfet saber al regidor d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, Pere Terrassa. Davant aquesta demanda per part de les AMIPAS i dels equips directius dels dos centres, CEIP S’Auba i CEIP S’Alzinar, el consistori ha decidit impulsar la creació de Camins Escolars Segurs.

Davant la realitat que qui millor coneix les dificultats i perills per arribar a l’escola és el mateix alumnat i la seva família, s’ha creat una dinàmica de treball amb la qual els professors s’encarreguen de realitzar activitats a l’aula que identifiqui els perills i les zones conflictives amb les quals es troben els infants cada dia. Aquesta setmana ha tengut lloc la preparació del professorat on se’ls ha explicat el tipus d’activitats a fer i de quina manera aconseguir la informació.

Els Camins Escolars Segurs és una via de circulació preferent, escollida entre els recorreguts més utilitzats per l’alumnat, que facilita que anar a l’escola sigui una experiència d’autonomia i contacte directe dels infants amb el seu entorn quotidià, a més d’usar modalitats de mobilitat no contaminants com són caminar o la bicicleta i reduir els embussos a les portes del col·legi i vies d’accés als mateixos. Des del consistori es preveu treballar en la creació dels camins durant el segon trimestre del curs i poder començar a implantar-los de cara al tercer trimestre.

Valora aquest article
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *