Connect with us

Oci i Cultura

Subhasten 14 obres de Joan Miró per als damnificats de les inundacions al Llevant

Amb preus de sortida d’entre 2.600 i 15.000 euros

El proper dia 17 de desembre Ansorena traurà a subhasta benèfica per als damnificats de les inundacions ocorregudes el passat mes d’octubre al Llevant de Mallorca, 14 obres del pintor català Joan Miró, propietat del seu nét J. Punyet Miró, amb preus de sortida d’entre 2.600 i 15.000 euros.

Entre les obres que seran subhastades hi figuren quadres “Par-dessus la Haie“, de 1975,amb un preu inicial de sortida de 2.500 euros. “L’oeil de la lune” o “L’oustachi“, també figuren en el llistat d’obres que podran ser adquirides per a tots els interessats.

El nét del pintor escriu al catàleg d’Ansorena: “Joan Miró va ser un ciutadà exemplar amb una majúscula actitud humana que va destacar sempre per la seva solidaritat i generositat. Entenia la societat com a origen i destinatària de tot projecte i per això s’implicava activament en els problemes socials de la comunitat “.

Considerava l’artista com una persona d’especial responsabilitat cívica i tractava d’actuar en conseqüència, tal com va traslladar en el discurs que va oferir a la cerimònia en la qual li van nomenar doctor honoris causa”, escriu Punyet Miró.

“Causes com la catàstrofe de Sant Llorenç des Cardassar segur que haguessin despertat la generositat que el caracteritzava i que l’empenyia a utilitzar l’art i la cultura com a mitjans per a contribuir al benestar comú, afegeix el nét de l’artista.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES