Connect with us

Actualitat

Camí de Caloscamps d’Artà: Amenaça ruïna imminent

Uns forats s’han convertit en una bretxa d’uns metres de longitud

Ara just fa un any alguns veïnats de la Colònia de Sant Pere ja varen alertar a l’Ajuntament d’Artà sobre l’aparició d’uns forats en el camí de Caloscamps. El mes de febrer tècnics de l’Ajuntament varen realitzar una inspecció visual en el lloc, detectant que els forats ja s’han convertit en una bretxa d’uns tres metres de longitud en tan sols 2 mesos. El camí de Caloscamps, en aquest mateix tram, ha patit diversos episodis de despreniments. Per aquest motiu la Demarcació de Costes de les Illes Balears, el té vallat i senyalitzat amb un senyal de “Perill despreniments”.

L’Ajuntament d’Artà va informar el passat mes de març d’aquest fet a la Demarcació de Costes de les Illes Balears, que per la Llei 22/1988 de Costes, és competent en  obres i actuacions d’interès general. L’administració estatal ja va realitzar una actuació similar a Artà a la cala de Betlem,  construint un mur per tal d’evitar despreniments.

L’Ajuntament adverteix a costes, que en cas que es produís aquest despreniment, el camí d’accés a la cala quedaria greument afectat, ja que hi ha una marjada que el tanca i per tant no es podria ampliar.

El penya-segat en perill mostra una roca de marès a la seva base, i a sobre hi ha diferents capes d’argila i còdols. És aquest el material que està en perill de caure, de fet, es veu ja com ha patit un païment general. El greu perill que representa el mal estat d’aquest camí també ha estat denunciant per alguns veïnats de la zona mitjançant les xarxes socials: l’usuari @mescan1 adjuntava algunes imatges de l’indret amb el següent text: “Crònica d’un esllavissament anunciat: malgrat els esforços el crui no deixa d’eixamplar-se. Tot el talús s’esfondrarà”.

Fotos:Toponimia Mallorca.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència