Connect with us

Actualitat

El pont militar desmuntable d’Artà entrarà en servei aquest dimarts

La passarel·la es tancarà a les 23 hores i fins a les 7 hores del matí, per raons de seguretat

El pont militar desmuntable d’Artà (Ma-12, Port d’Alcúdia-Artà) entrarà en funcionament aquest dimarts. Aquest dilluns s’estan asfaltant els vials d’accés a la infraestructura i, aquest dimarts, si les condicions meteorològiques ho permeten, es reobriria al trànsit al migdia.

El Ministeri de Defensa va autoritzar el passat 12 de novembre que s’instal·lés el pont que varen sol·licitar el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Artà, després que el passat 9 d’octubre els aiguats fessin caure la passarel·la que dóna accés a la població.

El pont autoritzat és un pont Bailey T-S de 15,24 metres de longitud, calçada de trànsit de cinc metres i un pes màxim autoritzat de trenta tones. L’Exèrcit de Terra instal·larà aquesta infraestructura i ho farà a través del regiment de pontoners de Saragossa i d’Especialistes Enginyers.

La circulació pel pont provisional es farà en un únic sentit, d’entrada a Artà. I pel que fa a la sortida d’Artà en direcció a la Colònia de Sant Pere (Ma-12) es farà per la carretera de Manacor (Ma-15), camí de la Calobra i camí de Carrossa (Ma-3334). En cas de necessitat, per motius excepcionals, es podrà regular el trànsit alternatiu pel pont amb semàfors.

La limitació de velocitat quan es travessi el pont serà de 20 km/h i la distància mínima entre vehicles haurà de ser de cinc metres. A més, per motius de seguretat, la passarel·la es tancarà a les 23 hores i fins a les 7 hores del matí.

La limitació de velocitat quan es travessi el pont serà de 20 km/h i la distància mínima entre vehicles haurà de ser de cinc metres

Una altra de les mesures acordades és que, en cas d’avís meteorològic taronja per pluges a la zona, la policia local d’Artà i el personal tècnic de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat vigilaran el pont de forma permanent.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *