Connect with us

Actualitat

Manacor posa en marxa el procés per esbucar les dues plantes superiors dels aparcaments del Principal

Una sentencia judicial obliga a eliminar el terrat, el tercer pis i part de la primera i de la segona planta de l’edifici situat al carrer Amistat

L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa el procés de licitació de les obres d’execució de la demolició de part de les dues plantes superiors de l’edifici d’aparcaments situat al carrer de l’Amistat. D’aquesta manera l’Ajuntament executa la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, “que és inapel·lable”, segons un comunicatfet públic pel Consistori. La decisió judicial obliga el consistori a eliminar el terrat, el tercer pis i part de la primera i de la segona planta de l’edifici d’aparcaments.

Des de l’Ajuntament han recordat que “els jutges varen sentenciar que la llicència que es va donar el 1990 per ampliar l’aparcament no era correcta, nosaltres hem heretat aquest problema i ara el nostre deure és restablir la legalitat i corregir els errors que varen es varen cometre fa més de vint anys”, ha afegit la batlessa. El TSJIB dictà sentència el març del 2014. La decisió judicial, implica que s’hauran de fer desaparèixer el terrat, els aparcaments del tercer pis. A més, s’haurà de llevar una part de la resta de pisos i reconfigurar les instal·lacions, part dels ascensors i de les rampes d’accés.

L’Ajuntament confia que el projecte per poder executar la demolició de la zona declarada fora de llei estarà llest en poc més de quatre mesos.

L’Ajuntament confia que el projecte per poder executar la demolició de la zona declarada fora de llei estarà llest en poc més de quatre mesos

Des de l’Ajuntament “volem plantejar als propietaris dels aparcaments una solució negociada per posar punt final a aquest conflicte urbanístic que arrossegam des de fa més de vint anys”, ha declarat Catalina Riera. Així “estudiam la possibilitat d’oferirals propietaris afectats temporalment per la demolició que puguin utilitzar una part dels aparcaments públics de na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume durant el temps que s’executin les obres”, ha avançat la batlessa.

La batlessa ha manifestat “volem reunir-nos amb els representants dels propietaris dels aparcaments, en la trobada que preparam els podrem plantejar aquestes qüestions i podrem explicar-los de primera mà quina és la situació, a més d’indicar-los totes les passes que volem seguir per tal de poder arribar a una situació negociada que permeti tancar definitivament aquest capítol sense que cap de les parts afectades se senti perjudicada respecte a l’altra”.

Són tendència