Connect with us

Esports

El Consell de Mallorca decideix aturar totes les inversions previstes a l’Hipòdrom de Manacor

Fins que l’Ajuntament de Manacor acrediti la potestat per cedir-li les instal.lacions

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM) ha decidit aturar diverses licitacions d’obres per millorar l’Hipòdrom de Manacor en conèixer que l’Ajuntament de Manacor “només disposa d’un 40 per cent de la propietat”. Per aquest motiu ha demanat al consistori “que aclareixi quants de títols té per poder cedir aquestes instal·lacions”.

Segons han informat des del Consell de Mallorca, el 2011 l’Ajuntament de Manacor i  l’IEHM van signar un conveni de cessió de la instal·lació perquè l’ens insular es fes càrrec fins a l’any 2021 de la gestió de l’hipòdrom de la capital del Llevant. En aquell moment, l’Ajuntament va certificar disposar de 242 títol dels terrenys i l’usdefruit de la resta de títols de propietat, fet que el facultava per poder cedir l’hipòdrom. La setmana passada, mitjançant un comunicat de premsa emès per l’Ajuntament de Manacor, es va saber que una copropietària havia comunicat al Consell de Mallorca, que l’usdefruit de la seva part indivisa a favor de l’Ajuntament va finalitzar el 14 de setembre de 2014 i per això reclama a l’Institut “baix quin concepte” gestionen l’hipòdrom.

Davant aquesta situació l’Institut ha requerit a l’Ajuntament que acrediti la potestat per cedir-li la infraestructura, ja que en cas de confirmar-se que únicament disposa de 242 de les 600 accions en què està dividit l’hipòdrom, “l’any 2011 s’hauria extralimitat en cedir una propietat que no disposaria més enllà de l’any 2014.

Són tendència