Connect with us

Oci i Cultura

Santanyí renova el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància

En el transcurs d’un acte celebrat aquest passat dimarts a Oviedo

L’any 2014, i per un període de quatre anys, el municipi de Santanyí va ser reconegut com a Ciutat Amiga de la Infància. Un segell que atorga UNICEF i que pretén contribuir a millorar les condicions de vida dels nins i adolescents, mitjançant la promoció i la implantació de polítiques municipals que garanteixin el seu desenvolupament integral. Donat l’èxit d’aquesta iniciativa al poble, des de l’Ajuntament de Santanyí, s’han anat fent les passes per renovar aquest segell per quatre anys més, i aquestes s’han materialitzat en la recollida, aquest passat dimarts 27 de novembre, del diploma acreditatiu al Palau de Congressos i exposicions d’Oviedo.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el regidor de Serveis Socials i Participació Ciutadana, Antoni Matas, han assistit a l’acte de la VIII Convocatòria de Reconeixements de Ciutats Amigues de la Infància, celebrada a la capital de Principat d’Astúries. Santanyí va rebre el segell de Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF fa quatre anys, esdevenint el primer municipi de Mallorca i el segon de les Illes Balears en rebre aquest reconeixement. Galmés s’ha mostrat molt satisfet de poder recollir una altra vegada aquest certificat: “la feina que hem fet els darrers quatre anys a Santanyí amb els diferents òrgans de participació infantil i juvenil que tenim al municipi ha sigut molt positiva. Crec que s’ha de destacar que els al·lots pensen molt en com millorar la vida tots els residents de Santanyí, no només del seu col·lectiu. Les seves propostes sovint són per millores pensant en la gent gran o en temes de seguretat i medi ambient, cosa que crec que demostra que el projecte Ciutat Amiga de la Infància, al nostre municipi, funciona i és un bon model per als municipis que enguany s’incorporen al programa”.

Un segell que atorga UNICEF i que pretén contribuir a millorar les condicions de vida dels nins i adolescents, mitjançant la promoció i la implantació de polítiques municipals que garanteixin el seu desenvolupament integral

Al llarg del 2018 es va acabar la implementació del Pla Local per a la Infància i l’Adolescència de Santanyí pel període 2014 – 2018; dels 86 projectes que tenia el Pla 14-18 se n’han executat 81, és a dir, més del 94% del Pla ha tirat endavant. Uns resultats que han encoratjat a la regidoria de Participació Ciutadana a seguir amb el projecte Ciutat Amiga de la Infància.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com