Connect with us

Oci i Cultura

Balears fa entrega de l’escultura “La Balanguera” de Jaume Mir al Parlament Europeu

L’obra de l’artista felanitxer, d’uns 60 centímetres, representa l’himne de Mallorca i el poema de Joan Alcover

La consellera de Cultura, Fanny Tur, i els representants del Centre Balears Europa a les Illes Balears i a Brussel·les, Rosa Cañameras i Antoni Vicens, juntament amb la família Mir, han entregat aquest dimecres l’escultura “La Balanguera” de l’artista de Felanitx, Jaume Mir, al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

Lla consellera Fanny Tur ha expressat que el títol de l’obra fa referència al poema de Joan Alcover “La Balanguera” que és un obra que “fa referència a les arrels d’un poble i fou escrit en català, una llengua que parlen 11 milions de persones a Europa però que encara no té un reconeixement oficial a la UE”.

El Govern, el Consell de Mallorca i la UIB avalen l’entrega de l’escultura, ja que és la única manera que el Parlament Europeu accepti una cessió d’aquestes característiques. L’escultura de Jaume Mir, d’uns 60 centímetres, representa l’himne de Mallorca i el poema de Joan Alcover “La Balanguera”.

Aquesta obra d’art d’origen balear quedarà exposada de forma permanent a la sala-passadís de les estàtues, una zona habilitada per a l’exposició permanent d’aquestes escultures al Parlament Europeu.

Durant la cerimònia d’entrega, el president Tajani ha destacat que l’art és la millor expressió de concòrdia i que “se sent orgullós de comptar amb una obra com la La Balanguera al Parlament Europeu”.

Per la seva banda, la consellera Tur ha expressat que el títol de l’obra fa referència al poema de Joan Alcover “La Balanguera” que és un obra que “fa referència a les arrels d’un poble i fou escrit en català, una llengua que parlen 11 milions de persones a Europa però que encara no té un reconeixement oficial a la UE”. Per altra banda, ha volgut agrair la generositat i el gest de la família i ha recordat que aquesta estàtua representa “un símol de tot el que ens falta per construir com a poble i com a democràcia”.

Finalment, un dels fills de l’escultor, Jaume Mir, ha destacat que és tot un honor per a la família Mir poder fer donació d’aquesta escultura i que son pare “de profundes conviccions democràtiques i gran defensor dels drets humans” estaria molt orgullós de veure que una de les seves escultures roman a la casa de la democràcia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència