Connect with us

Oci i Cultura

Manacor posa en marxa la campanya “Tenen gènere les juguetes? Dona-li dues voltes!”

Pretén fer reflexionar els infants, les famílies i tota la societat sobre la importància d’abandonar el sexisme i els estereotips de gènere a l’hora de comprar i regalar les juguetes aquest Nadal

L’Ajuntament de Manacor impulsa la campanya Tenen gènere les juguetes? Dona-li dues voltes! amb l’objectiu de “fer reflexionar els infants, les famílies i tota la societat sobre la importància d’abandonar el sexisme i els estereotips de gènere a l’hora de comprar i regalar les juguetes aquest Nadal”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Aquesta “és una de les accions que s’emmarca en el marc del Pla d’Igualtat i des dels departaments d’Igualtat i d’Educació volem que tota la societat reflexioni sobre els rols de gènere i el sexisme que transmetem en fer determinats regals”, ha afegit la regidora de Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà.

I és que “joc i les juguetes ajuden a formar la identitat personal, promouen les capacitats i habilitats que serviran a la vida adulta; per això triar bé o ajudar a triar és important si volem que els infants es desenvolupin en igualtat d’oportunitats”, ha explicat Marga Gelabert, la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament. Per fer que aquesta campanya arribi tant als infants com als adults s’ha preparat una proposta didàctica que faran tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi, pòsters que conviden a reflexionar i també s’han inclòs en el programa de les festes de Nadal una pàgina amb recomanacions i reflexions per tal que les famílies trobin eines per regalar igualtat.

A més des de la campanya Tenen gènere les juguetes? Dona-li dues voltes! s’intenta fomentar que se cerquin llibres, jocs, videojocs i juguetes en què nines i nins, dones i homes, tenguin igual protagonisme i siguin referents positius. “Cal que prestem atenció als models i referents que tenen els nostres infants per rompre amb la normalització de les desigualtats”, conclou el full de recomanacions.

“Cal que prestem atenció als models i referents que tenen els nostres infants per rompre amb la normalització de les desigualtats”, conclou el full de recomanacions

Finalment, l’alumnat d’educació infantil i primària de tot el municipi treballarà en una carta als reis “que vol posar l’èmfasi en la importància que els nins i les nines puguin  jugar en llibertat sense estar condicionats per colors o per estereotips de gènere”, ha explicat la tècnica d’educació, Maria Antònia Taberner. Així els alumnes i les alumnes hauran de demanar tres regals als reis: un personal, un per a la família i un per a la classe.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència