Connect with us

Actualitat

Les històries desconegudes de Manacor, al descobert

 Avui, 18 de maig, es celebra el Dia Internacional dels Museus a tot el món des del 1977, gràcies a l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM)

El Museu de Manacor s’hi suma cada any per apropar la tasca dels museus a la ciutadania. Enguany l’oferta del museu ha crescut i s’ha obert a tots els públics.

“Hem fet un esforç especial i hem programat diferents activitats per a tot tipus de públic i donar la possibilitat a tothom de conèixer històries desconegudes del municipi”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. De fet, ‘Museus i històries controvertides’ és el lema que enguany ha triat l’ICOM per celebrar aquest dia

Durant la jornada de celebració del Dia Internacional dels Museus més de 500 alumnes de les escoles de Manacor i de la comarca s’han acostat al Museu d’Història per participar en algun dels tallers que s’hi oferien. Tallers de pintures rupestres, de caixes del temps, de màquines criptogràfiques i activitats per descobrir què s’amaga darrere els grafits de la torre dels Enagistes o darrere alguns dels objectes que conté la seu del Museu de Manacor han permès als alumnes i les alumnes aprendre algunes coses curioses del nostre passat.

Però la celebració del Dia Internacional dels Museus a Manacor va començar dimarts i dimecres passat amb les diferents rutes que mostraren històries amagades de la ciutat. Els historiadors i investigadors Sebastià Sansó, Antoni Pasqual, Rafel Perelló i Antoni Tugores dirigiren una ruta cadascú i parlaren del fenomen d’en Secalló, de l’històric lladre en Parragó, dels curanderos manacorins, o del cementeri d’en Deu.

Els actes es tancaran aquest dijous vespre amb el sopar anual de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, al mateix espai.

Són tendència