Connect with us

Comunitat

El GOB impulsa la campanya OverBOOMking!

El col.lectiu ecologista denuncia la turistització total i absoluta de la nostra realitat i la manca d’alternatives polítiques

Morir d’èxit o overBOOMking!. Aquest és l’escenari a que ens aboca l’absència de polítiques valentes i decidides amb el fals emmirallament del «vivim del turisme», segons el GOB.

Segon saquest col.lectiu, “les illes viuen una situació de risc sense precedents. No és nova l’aposta política pel monocultiu turístic com a principal motor econòmic de les illes però hem arribat a un extrem en que tot es pensa en clau «producte turístic», i en que la saturació envaeix i degrada tots els racons de l’illa i els recursos naturals dels que disposam, i ens aboca a situacions límits pròpies d’un col·lapse ecològic i també social”.

En opinió del GOB, “els recursos hídrics estan totalment sobreexplotats, els nostres espais naturals sotmesos a pressions que acceleren la seva degradació, som incapaços de regular activitats com els fondejos a l’estiu, els cotxes de lloguer que saturen les carreteres, les ofertes il·legals d’allotjament (en cases i hotels), incapaços de frenar el procés de reconversió de la ciutat en una ciutat-escenari, (…). Paral·lelament ens trobam amb el rebrot de projectes fruit d’un model que no s’atreveixen a canviar i que impliquen nous creixements i noves infrastructures per a nous creixements: son Bordoy, pla de carreteres (Conies, Llucmajor-Campos, accés Lloseta…), ampliació de ports com el cas d’Alcudiamar o les reformes previstes al port de Palma per seguir impulsant i apostant pel turisme de creuers, l’ampliació de la capacitat d’operar vols de l’aeroport de Palma – ambdós, ports d’interès i aeroport, competències en mans de l’estat – etc”.

Mitjançant aquesta campanya el GOB pretén denunciar la turistització total i absoluta de la nostra realitat i la manca d’alternatives polítiques, alhora que incidir en l’opinió pública i afavorir la creació d’alternatives reals des de baix cap a dalt.

Des del GOB es mostren disposats a denunciar i identificar les conseqüències greus que el model econòmic basat en el monocultiu turístic té sobre el territori i els nostres recursos naturals. Els ecologistes, finalment, assenyalen que la UE “serà el nostre objectiu de cara a fer arribar la situació d’alarma ecològica i social en que es troben les nostres illes”.

Són tendència