Connect with us

Societat

Consum recorda: divendres negre, drets clars

Amb motiu de l’anomenat ‘Black Friday’

«Divendres negre, drets clars», indica la Direcció General de Consum, atesa la proximitat del Black Friday (23 de novembre), quan determinats comerços oferiran descomptes especials en els seus productes. Donat que cada vegada més famílies aprofiten aquesta data per fer compres de Nadal, Consum recorda els drets de les persones consumidores i ofereix recomanacions per treure el màxim profit d’aquestes oportunitats.

Així, s’aconsella fer una llista prèvia dels productes necessaris per no gastar més del que s’ha previst. Les ofertes i els descomptes atractius poden fomentar el consum i cal no deixar-se endur per l’emoció, les presses i l’angoixa. Convé comparar els preus habituals dels productes de la llista per comprovar que el descompte aplicat és real. També convé comparar marques i companyies per saber les característiques que s’ofereixen en productes similars i quin s’ajusta més bé al que es necessita.

Cal llegir detingudament la publicitat del producte que es vol adquirir i guardar-la, ja que pot ser útil a posteriori. La publicitat forma part del contracte i, per tant, obliga a qui l’anuncia.

S’ha de demanar i conservar el tiquet o factura, ja que és la garantia de la compra, i s’ha de consultar sobre la possibilitat de canviar l’article, perquè l’establiment no té l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, llevat que així ho anunciï.

D’altra banda, encara que sigui un període d’ofertes especials, l’establiment està obligat a oferir el mateix servei postvenda: una retallada en el preu no implica una retallada en els drets del consumidor. Els productes oferts tenen les mateixes garanties legals de sempre.

Són tendència