Connect with us

Comunitat

Les urgències dels hospitals públics de Mallorca, colapsades

Segons EU, hi ha pacients que acumulen més de 2 dies en urgències a Son Espases

Esquerra Unida a Balears ha denunciat aquest dijous el col·lapse de les urgències en el hospitals públics de Mallorca, una situació que “no pot continuar ni un dia més”, per  aquest motiu han demanat solucions “immediates” a la Conselleria de Salut.

En un comunicat, la formació s’ha referit a l’àrea d’urgències de l’hospital de referència de Balears, Són Espases, on aquest dimecres la situació era de “col·lapse total”.

“Segons denunciava el Sindicat Tècnic d’Infermeria, hi havia un total de 146 pacient a l’àrea d’urgències d’aquest hospital, dels quals 64 ja estaven diagnosticats i esperaven la disponibilitat de llits d’hospitalització”, ha assenyalat EU sobre aquest tema.

Segons EU, aquest sindicat també denunciava que hi havia pacients que duien més de 2 dies en urgències.

Amb tot, la formació considera que “les imatges que s’han difós són realment esgarrifoses”, i ha titllat la situació “d’inacceptable” ja que suposa “una manca d’atenció molt important i unes molèsties greus per als malalts i per a les seves famílies, al mateix temps que dificulten en gran manera la tasca dels professionals sanitaris”.

Així, EU ha constatat “aquest col·lapse es produeix sense que hi hagi cap situació sanitària excepcional, com podria ser una epidèmia de grip, i el nombre d’ingressos es pot situar dins de la normalitat”, per la qual cosa “és difícil comprendre com s’ha pogut arribar a aquest col·lapse, que ha de tenir més d’una causa i demostra deficiències importants en el funcionament de la sanitat pública”.

En aquest sentit, han apuntat que “no hi ha cap dubte que una de les causes és el desviament de malalts des de l’hospital de Son Llàtzer al de Son Espases, com a conseqüència del col·lapse previ de les urgències d’aquest hospital des de dimarts passat, que no va poder absorbir l’hospital d’Inca”.

EU ha apuntat que és “sorprenent” que a l’hospital de Son Llàtzer hi ha una trentena de llits d’hospitalització que no es troben operatives, “mentre que en el seu servei d’urgències s’acumulen els malalts que no podien ser hospitalitzats en planta”.

Són tendència