Connect with us

Actualitat

Sebastià Perelló: Un manacorí, arquitecte del nou Ferrariland

Quan el veus per primera vegada el seu aspecte ens enganaria fàcilment; no endevinaries mai que aquest jove d’aspecte innocent i tímid ha arribat a on és ara. Té 29 anys, és manacorí i ell és part de l’equip d’arquitectura del nou parc de Port Aventura; Ferrariland.

Bon dia Sebastià, per començar, digués, qui és Sebastià Perelló?

Comencem bé. Pregunta difícil. Podria dir simplement que som un jove manacorí. De 29 anys, que ha estudiat tota la vida a la Caritat i  anys després vaig anar al Mossèn Alcover a l’institut. Als 18 anys vaig deixar Mallorca per estudiar la carrera d’arquitectura a Barcelona, sempre ho havia volgut fer. Ara fa 3 anys que treball a PortAventura.

Personalment em considero una persona molt artística, amb moltes inquietuds. Tinc la meta molt clara i la meva passió viatjar i descobrir noves cultures. He pogut viatjar a Amèrica, Japó, Mèxic…i ho repetiria sense dubte.

Com i quant vas tenir tan clar que volies ser arquitecte?

Sempre havia tingut la inquietud de fer una feina en la qual pogués desenvolupar les meves capacitats tant artístiques com creatives, i no trobava millor opció. Encara penso que he triat bé.

I concretament de Parc d’Atraccions? Per què això, ja és una cosa molt més especial…

Sempre he tingut el record de voler treballar en aquest sector. De petit vaig anar a alguns parcs d’atraccions i m’encantava. Em fascinava la idea de com aquests parcs tenen la capacitat de poder transportar-te en una altra atmosfera, fer-te sentir tantes emocions. Des d’aquell moment vaig decidir que jo volia crear aquestes atmosferes.

Deixar ca teva mai és fàcil, i menys als 18 anys com duus haver hagut de partir de Mallorca? 

Als 18 d’anys vaig prendre la decisió de començar arquitectura. Havia d’anar fora si o si, ja que aquí no hi ha l’opció. Per tant d’aquest moment ja era conscient que en el tipus de feina a la qual em volia dedicar em suposaria estar fora de casa. Sempre és difícil estar lluny de casa però quan veus que les teves metes es van apropant i tens el suport dels teus sempre és més fàcil.

Parlant de metes… com se sent un quant aconsegueix les seves?
Quan veus que tot va agafant forma, te n’adones que tot l’esforç realitzat durant aquest any ha valgut la pena.

Ets conscient de la rellevància de formar part d’un equip com el de Ferrariland?

Formes part d’una família i no ets conscient de la magnitud del projecte fins que veus l’obra acabada. Ara començ a despertar un poc del somni.

Com ha estat la teva participació?

Ha estat un repte personal, ja que per mi és el primer gran projecte en el qual he pogut formar part. I han tingut la confiança de donar-me la llibertat per crear i aportar totes les meves idees.
Jo treballo a l’equip de desenvolupament, que és el que s’encarrega de la creació de tots els nous projectes del ressort, que podem ser tant pel parc temàtic o el centre de convencions.

La meva feina com arquitecte és desenvolupar els projectes des de la fase creativa fins a la seva construcció. Sempre pensant amb la seva integració temàtica per tal que el client es transporti a un altre món; què és l’objectiu d’un parc d’atraccions.

“Han estat dos anys intensos i de moltes hores de treball per part de tot l’equip, però veure una obra construïda quan només era una simple idea dins el teu cap, i saber que ho podran gaudir mils de persones, és la millor recompensa”

I quin món volies aconseguir amb Ferrariland?

La idea del projecte sempre ha estat identificar dos mons, una zona on es troba un lloc d’Itàlia, amb rèpliques d’edificis emblemàtics i recreacions de les construccions típiques de la zona. I una altra part, identificada amb les carreres de Fórmula 1 i la potència i elegància dels Ferrari.
Per tant el parc és la unió entre aquests dos mons plasmats amb una gran àrea que et transporta al món de les carreres i la velocitat.

Creus que millorarà el parc de Port Aventura en general?
Com tots els inicis d’un nou projecte, necessita el seu temps d’adaptació i assentament. La idea del projecte ha estat molt ben concebuda i ben executada. Un cop inaugurat el parc, el que falta és conèixer els punts més febles per tal de millorar-los i fer de l’experiència del visitant una experiència única i que surti del parc amb un bon sabor de boca i… que vulgui repetir, clar!

Com més vegades millor… per anar tancant, amb quin moment et quedes d’aquest procés?


Han estat dos anys intensos i de moltes hores de treball per part de tot l’equip, però veure una obra construïda quan només era una simple idea dins el teu cap, i saber que ho podran gaudir mils de persones, és la millor recompensa, i amb això em quedo, amb el dia que vam acabar l’obra i la vam poder gaudir tothom.

Com convidaries a la gent a gaudir tant com tu de la teva obra…
La qualitat creativa del parc és increïble i la introducció de noves tecnologies fins ara desconegudes en un parc europeu, fan que el visitant se submergeixi dins una experiència única. És un parc pensat per tota la família, des dels més petits als més grans.
Ferrariland és un parc pensat per tothom, busca sentir la velocitat de Ferrari i transportar-se a la Itàlia més clàssica. Però no ho puc explicar, s’ha de viure.

 

I ara? Que t’espera? Què vols fer?
De moment continuar formant part d’aquest equip, i seguir assumint nous reptes amb la mateixa il·lusió. Estem estudiant nous projectes increïbles pels anys vinents.
Moltes gràcies Sebastià, i a seguir gaudint del teu èxit.

Moltes vegades és important centrar-se una meta i no deixar de lluitar per aconseguir-la. En Sebastià és un exemple d’això; qui la segueix, ho aconsegueix.
La seva mirada il·lusionada i la seva forma de parlar, orgullós de la seva obra, demostra la passió per la seva professió, una passió que l’ha convertit ja, a la seva edat, en un referent de l’arquitectura de parcs d’atraccions. I ha regalat a Manacor, un talent més a la llista.

  • C. Amores.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència