Connect with us

Societat

Multa de 110 milions d’euros a Facebook per informació “enganyosa” sobre la compra de WhatsApp

Segons la CE, la xarxa social ja sabia que tècnicament podria connectar les dues aplicacions, però ho va negar

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que imposa una multa de 110 milions d’euros a Facebook per proporcionar informació “incorrecta o enganyosa” durant la investigació que va obrir el 2014 quan va adquirir l’aplicació mòbil de missatgeria WhatsApp.

Segons ha explicat en un comunicat la comissària de Competència, Margrethe Vestager, llavors Facebook va assegurar que no estava en condicions d’aclarir si hi havia les condicions tècniques necessàries perquè hi hagués “correspondència automàtica entre els usuaris de Facebook i els de WhatsApp”.

Però dos anys després aquesta aplicació va canviar les condicions d’ús afegint-hi la possibilitat d’enllaçar amb els perfils de Facebook dels usuaris. La CE assegura que quan ho havien negat, Facebook ja sabia que això seria possible, i per això l’acusa d’haver-los enganyat.

És la primera vegada que la CE imposa una multa d’acord amb el reglament del 2004 que estableix les condicions en què s’han de fer les fusions empresarials

Els responsables de la xarxa social no han tardat en reaccionar a l’anunci de la multa de la CE. En un comunicat, han admès implícitament “errors no intencionats”en la informació que van donar: “Hem actuat de bona fe des del principi de la nostra interacció amb la CE i hem tractat de proporcionar informació precisa en cada moment.”

 

És la primera vegada que la CE imposa una multa d’acord amb el reglament del 2004 que estableix les condicions en què s’han de fer les fusions empresarials.

Són tendència