Connect with us

Actualitat

Els funcionaris de l’Ajuntament de Son Servera reivindiquen la carrera professional i no descarten la vaga

Es van concentrar a les portes del Consistori, coincidint amb la convocatòria del ple ordinari

Els funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament de Son Servera es va concentrar aquest dijous a la nit davant del Consistori i van omplir la sala de plens, on es duia a terme el ple ordinari del mes de novembre, en defensa dels seus drets laborals. Una de les reivindicacions correspon a la carrera professional.

Els representants dels treballadors acumulen més de dos anys reclamant l’aprovació de la carrera professional, tal com ja han fet altres administracions de les Illes, però després d’haver traslladat a la Taula General de Negociació quatre propostes diferents s’han topat amb la negativa de l’equip de govern que presideix actualment el batle Antoni Servera i a la vegada únic representant a la Mesa de Negociació. El personal no entén aquesta negativa quan existeixen informes favorables tant d’intervenció com de secretària que avalen la legalitat de la carrera professional i la necessària dotació pressupostària per a fer-la efectiva.

No és la primera vegada que el personal laboral de l’Ajuntament dur a terme accions de protesta. Des del passat mes d’octubre tots els divendres els treballadors vesteixen de negre i s’han concentrat en diverses ocasions davant de les dependències municipals per fer arribar el seu malestar als polítics. A més de la negativa a la carrera professional, els representants del personal denuncien la manca d’actitud negociadora de l’equip de govern ja que altres temes objecte de negociació, com ara la convocatòria de noves places, la modificació de determinats articles de l’actual conveni, el pagament d’endarreriments, vénen sent demorats en la seva aprovació al·legant, en nombroses ocasions, la falta d’algun informe tècnic, descarregant així la responsabilitat en el personal. Els funcionaris anuncien noves accions de protesta, sense descartar la possibilitat d’una convocatòria de vaga.

Són tendència