Connect with us

Actualitat

Sabeu quin és l’origen de Cala Rajada?

Els alumnes de cinquè de primària del CEIP S’Auba,  han après quin va ser el desenvolupament urbanístic del nucli a partir del poble de pescadors

Els alumnes de cinquè de primària del CEIP S’Auba, a Cala Rajada, han après quin va ser el desenvolupament urbanístic de Cala Rajada a partir del poble de pescadors. Tot això, gràcies a la conferència dels arxivers municipals, emmarcada dins el projecte Conèixer el patrimoni, del departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Capdepera.

La jornada ha començat amb una xerrada informativa sobre les localitzacions més destacades del nucli urbà, partint de l’antic poble de pescadors, i com va anar creixent per donar cabuda a nous serveis i demandes del turisme incipient.

Després de la teoria, les dues classes de cinquè del col·legi públic han fet un recorregut per aquests llocs per conèixer, in situ, on eren els espais més importants de la Cala Rajada dels seus avantpassats, i on són els de la Cala Rajada actual.

El projecte Conèixer el municipi té la finalitat de divulgar el patrimoni entre els escolars del municipi

El projecte Conèixer el municipi té la finalitat de divulgar el patrimoni entre els escolars del municipi, entenent el patrimoni en el sentit global del terme, afectant a l’artístic, l’arqueològic, l’etnològic, el documental… Consisteix en una sortida teòric-pràctica que consta d’una conferència històrica del naixement del poble i després un recorregut pel nucli urbà veient tot el que s’ha explicat. Compta amb tres rutes diferents: Capdepera, Centre històric de Capdepera i Cala Rajada.

La primera ruta vol aprofundir en el sorgiment de Capdepera des del Castell cap a la placeta de la creu, el carrer Fondo i la plaça de l’Orient i diferenciar els dos barris principals: Vila-nova i Vila-roja.

Són tendència