Connect with us

Oci i Cultura

Dorothea Bate, paleontòloga gal·lesa descobridora del Myotragus balearicus, protagonista de la campanya ‘Mallorca té nom de dona’

Creat per la il·lustradora Elisa Martínez, aquest dijous s’ha presentat al Centre Cap Vermell a Cala Rajada

Des de fa tres anys, «Mallorca té nom de dona» és una campanya que no sols ha recuperat noms com Catalina Homar, Clara Hammerl, Margarita Jofre, Dorothea Bate o col·lectius com les sabateres d’Inca o les gabellines, sinó que també ha potenciat el debat sobre la presència o situació de les dones en l’educació, la ciència, l’emprenedoria econòmica o en matèria d’atenció social. La creació d’un còmic i un bust de les protagonistes anuals també posa en relleu escultores i il·lustradores mallorquines com Catalina Sureda, Georgina Gamundí, Nívula Uyá o Flàvia Gargiulo.

I ara és el torn d’Elisa Martínez, il·lustradora del còmic «Dorothea Bate, la caçadora de fòssils que va descobrir el Myotragus balearicus» que ha presentat aquest dijous el còmic, juntament amb el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, i el batle de Capdepera, Rafel Fernández.

“Durant aquest tres anys, hem pogut recuperar 6 dones i col·lectius oblidats per la nostra societat i esperem poder visibilitzar-ne moltes més. Perquè formen part de la nostra història i és hora que tinguin el seu lloc.” Ha declarat Jurado. En la mateixa línia Parrón ha declarat que “Invisibilitzar a les dones, les seves gestes i assoliments, és violència simbòlica i Mallorca té nom de dóna les recupera de la foscor, és qüestió de justícia.”

Martínez ha explicat el seu procés creatiu al públic assistent. La dificultat per crear el personatge de Dorothea amb només dues fotografies de no gaire bona qualitat ha fet que la il·lustradora s’hagi hagut de documentar per ambientar l’escenografia, el vestuari, els pentinats i els paisatges dels diversos moments de la vida de la paleontòloga gal·lesa. Tot per crear una història el més ajustada possible a la realitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com