Connect with us

Societat

Montse Pons: “L’edat compresa entre els 0 i els 3 anys és cabdal en l’evolució cerebral de les persones”

La neuropediatra va oferir una conferència en el marc de la campanya Zero pantalles de 0 a 3, que impulsa l’Ajuntament de Manacor

Els professionals de l’educació i la salut que fan feina amb infants de zero a tres s’han compromès a “fer que les famílies i la societat sencera prengui consciència dels efectes perjudicials que genera l’ús de pantalles en els infants de zero a tres anys”, va anunciar la neuropediatra Montse Pons durant en la conferència dedicada als professionals que estan en contacte amb la primera infància. Aquesta activitat s’emmarca en la campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys, que a més d’informar de les greus conseqüències que generen les pantalles en els infants de 0 a 3 anys també permetrà “donar alternatives educatives a l’ús de pantalles i proposar maneres sanes d’integrar les pantalles en l’educació dels nins i nines a partir dels tres anys”, va explicar la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “El nostre objectiu i el de totes les entitats que impulsam la campanya és fer de Manacor un municipi amb zero pantalles davant els infants de zero a tres anys”, sentencià Riera abans de donar pas a la conferència. 

La conferència de la neuropediatra Montse Pons va suposar la presentació de la campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys davant els professionals del món de l’educació i la salut que estan en contacte amb infants i les seves famílies. Els professionals ompliren dimecres dia 14 de novembre l’Espai na Camel·la per escoltar l’especialista Montse Pons exposar les raons de per les quals les pantalles són perjudicials per als infants de 0 a 3 anys, tot basant-se en casos reals, en estudis fets a la comarca del Llevant i en la seva tesi doctoral, que versa sobre aquest tema.

La neuropediatra Montse Pons va ser molt clara en la seva intervenció. “És molt més fàcil establir bons hàbits que corregir els dolents i l’edat compresa entre els 0 i els 3 anys és cabdal en l’evolució cerebral de les persones que es pot veure greument alterada per l´ús de pantalles”. I és que, segons diferents estudis realizats, “s’ha demostrat que les pantalles dels zero als tres anys poden alterar funcions cerebrals, dificultar l’aprenentatge a l’escola, provocar dèficits d’atenció, causar retards del llenguatge, alteracions de l’hàbit del son i corrompre la relació entre infants i pares i mares”, va explicar la neuropediatra.

De fet “hem fet un estudi amb 518 famílies al Llevant de Mallorca i hem detectat 49 nins i nines amb problemes de desenvolupament que estan exposats a les pantalles el doble d’hores que els infants sans”, va concretar Montse Pons. La metgessa especialista va matissar que “les pantalles no es poden apuntar com la causa directa d’aquests problemes però hi influeixen molt i de fet alguns infants amb transtorns preautistes han millorat molt quan han eliminat les pantalles del seu entorn. Per això la neuropediatra va concloure que “si sabem que els pares i mares no han de deixar beure alcohol o fumar als infants, si sabem que els fills i filles no poden sortir al carrer en màniga curta quan fa neu també hem de saber que no poden estar exposats a les pantalles abans dels qutre anys”.

“Hem fet un estudi amb 518 famílies al Llevant de Mallorca i hem detectat 49 nins i nines amb problemes de desenvolupament que estan exposats a les pantalles el doble d’hores que els infants sans. Les pantalles no es poden apuntar com la causa directa d’aquests problemes però hi influeixen molt”, segons Montse Pons

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *