Connect with us

Comunitat

Eleccions 2019: Catalina Soler vol ser la número dos de Llorenç Galmés en el Consell de Mallorca

Però, l’exbatlessa de Felanitx té competència

Els partits polítics ja han començat a posar en marxa la seva maquinària electoral de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del 2019. La majoria es troben en el procés de decidir quines seran les persones que figuraran en les llistes a l’hora de fer costat i acompanyar als respectius cap de llista. En el cas concret del PP, encara no s’ha fet públic ni tampoc és oficial, però esteim en condicions de poder avançar que quasi amb tota probabilitat l’actual batle de Santanyí, Llorenç Galmés, serà el cap de cartell. Aquesta opció sembla haver quedat aclarida aquesta mateixa setmana que s’ha sabut que el batle de Campos, Sebastià Sagreras, (que no repetirà a la seva reelecció al capdavant de l’Ajuntament de Campos) serà el coordinador de campanya dels populars.

Així que una vegada sabut que Llorenç Galmés serà el candidat del PP, encara no està decidit del tot quines seran les persones que completaran la resta de la llista. Principalment, hi ha seriosos dubtes per decidir a qui col·locar en el segon lloc. Catalina Soler, senadora i consellera insular, a més d’exbatlessa de Felanitx, s’està movent en l’àmbit intern perquè aquest lloc sigui per ella. Soler és una experta a l’hora d’aconseguir col·locar-se en els diferents llocs de sortida i que garanteixen representació, mani qui mani en el partit. Així ho ha demostrat fins ara. Prova d’això és que des de fa gairebé 20 anys, ve encadenant diferents càrrecs públics, tant si el PP governa com si no.

Hi ha altres noms que també agraden. És el cas de la manacorina Núria Riera que ha realitzat un bon treball com a diputada i té molta experiència en l’administració.

En la candidatura autonòmica és clar que la número dos de Biel Company serà Margalida Prohens. No obstant això, en l’àmbit insular la cúpula popular no ho té gens clar. Si bé dels càrrecs que ara mateix maneja el PP en el Consell de Mallorca, Soler és la millor col·locada, allò clar i segur és que sigui qui sigui la persona escollida (per raons de les llistes cremallera) ha de ser dona. No obstant això, l’exbatlessa de Felanitx no ho tindrà tan fàcil per fer-se amb un dels llocs més preuats de la llista que en el cas de guanyar les eleccions o poder governar es convertiria automàticament en la vicepresidenta del Consell de Mallorca.

Sobre la taula de la part noble del PP hi ha altres noms que també agraden. És el cas de la manacorina Núria Riera o l’actual regidora a Palma, Lourdes Bosch

Sobre la taula de la part noble del PP hi ha altres noms que també agraden. És el cas de la manacorina Núria Riera que ha realitzat un bon treball com a diputada i té molta experiència en l’administració, que seria de vital importància per gestionar un Consell on tota la maquinària funciona molt lentament. Tampoc es descarten altres candidates, com és el cas de Lourdes Bosch, actual regidora a Palma, que significaria donar un plus d’importància per al PP de la capital. En els pròxims dies sortirem de dubtes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència