Connect with us

Actualitat

Comencen les obres de restauració del domini públic hidràulic afectat per les inundacions del Llevant

Els Ajuntaments dels municipis afectats ajudaran en les tasques de coordinació

Les tasques de restauració del  domini públic hidràulic afectat per les inundacions del Llevant de Mallorca han començat després que el Govern ordenàs la contractació de les obres d’emergència per a la recuperació de la funcionalitat dels torrents i la restauració de les zones afectades per les inundacions i desbordaments del 9 d’octubre i serveis complementaris, per un import de 25,5 milions d’euros.

Les actuacions consistiran en la neteja i restauració de la capacitat de drenatge de les lleres del torrents i zones limítrofes (incloent la retirada i col·locació de sediments), la demolició de murs i estructures que hagin quedat descalçades o en situació precària i la retirada de possibles focus contaminants (residus)  a les conques dels torrents compresos entre ca na Borges i ca n’Amer.

Les tasques s’han iniciat un dia després que els tècnics de la direcció general de recursos hídrics es reunissin amb els representants municipals del ajuntaments de Sant Llorenç i d’Artà per informar de les tasques a realitzar i per a establir els canals de comunicació a cada zona.

Les actuacions consistiran en la neteja i restauració de la capacitat de drenatge de les lleres del torrents i zones limítrofes (incloent la retirada i col·locació de sediments), la demolició de murs i estructures que hagin quedat descalçades o en situació precària

En alguns casos serà necessària l’autorització d’accés dels propietaris de les parcel·les, fet pel qual els ajuntaments s’han oferit a fer les tasques de coordinació. Els interessats es poden adreçar als ajuntaments per a donar aquestes autoritzacions.

En l’inici de les tasques s’han prioritzat els torrents més afectats. Al torrent de ses Planes s’ha començat amb dos equips, un a les parcel·les més properes al nucli urbà i altre a S’Illot.  Al torrent dels Revolts, s’ha començat aigües a baix de la Ma-15 i cala Mesquida, també, amb dos equips. La propera setmana es preveu començar a Son Servera i Capdepera i augmentar el número de personal fent feina a la zona.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència