Connect with us

Agenda

A Llucmajor: Presentació del llibre “Les pedreres de marès. Identitat oblidada del paisatge de Mallorca”

Dilluns, dia 12, a partir de les 20 hores, al Claustre de Sant Bonaventura

Una sisena part de la superfície del territori de Mallorca és formada per marès, una pedra calcarenita només denominada així a les Illes Balears que ha servit tant per construir els nostres edificis més significatius, la Seu o el Castell de Bellver, com els edificis més anònims. El marès ha estat el material que ha configurat la imatge construïda de bona part de Mallorca, però, com a element geològic que és, el seu aprofitament depèn de la transformació de recurs a material constructiu, procés que implica l’aparició de les pedreres de marès.

Aquest llibre ens ajudarà a desgranar la identitat de les pedreres de marès des de la materialitat, des del procés i la tradició, des de les paraules i la toponímia i des de la relació intrínseca amb els edificis que han generat, i també ens permetrà reconèixer-les com a veritables elements del nostre paisatge i de la nostra cultura.

Dilluns, dia 12 a les 20.00hores.
Presentació del llibre “Les pedreres de marès. Identitat oblidada del paisatge de Mallorca”, de Catalina Salvà. Lleonard Muntaner Editor.
Al Claustre de Sant Bonaventura.

Valora aquest article
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *