Connect with us

Agenda

A Llucmajor: Presentació del llibre “Les pedreres de marès. Identitat oblidada del paisatge de Mallorca”

Dilluns, dia 12, a partir de les 20 hores, al Claustre de Sant Bonaventura

Una sisena part de la superfície del territori de Mallorca és formada per marès, una pedra calcarenita només denominada així a les Illes Balears que ha servit tant per construir els nostres edificis més significatius, la Seu o el Castell de Bellver, com els edificis més anònims. El marès ha estat el material que ha configurat la imatge construïda de bona part de Mallorca, però, com a element geològic que és, el seu aprofitament depèn de la transformació de recurs a material constructiu, procés que implica l’aparició de les pedreres de marès.

Aquest llibre ens ajudarà a desgranar la identitat de les pedreres de marès des de la materialitat, des del procés i la tradició, des de les paraules i la toponímia i des de la relació intrínseca amb els edificis que han generat, i també ens permetrà reconèixer-les com a veritables elements del nostre paisatge i de la nostra cultura.

Dilluns, dia 12 a les 20.00hores.
Presentació del llibre “Les pedreres de marès. Identitat oblidada del paisatge de Mallorca”, de Catalina Salvà. Lleonard Muntaner Editor.
Al Claustre de Sant Bonaventura.

A Llucmajor: Presentació del llibre “Les pedreres de marès. Identitat oblidada del paisatge de Mallorca”
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *