Connect with us

Societat

Manacor recicla 375 tones de vidre durant l’estiu

L’Ajuntament de Manacor ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’

La ciutadania de Manacor i els 136 establiments hotelers del municipi que s’han sumat a la campanya de foment del reciclatge de vidre ‘Pren nota, recicla vidre’ han aconseguit recuperar 375 tones de vidre durant l’estiu, pràcticament un 6% més que en el mateix període de l’any passat. Per aquest motiu l’Ajuntament de Manacor ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’, un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló, i de Roberto Fuentes, el gerent d’Ecovidrio a Mallorca, l’entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’Estat.

L’Ajuntament de Manacor i Ecovidrio, varen posar en marxa aquest estiu passat un pla integral per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en els establiments hostalers de les zones costaneres del municipi. Amb aquest objectiu es realitzaren més de 370 visites d’informació i sensibilització als professionals hostalers i s’instal·laren uns 40 contenidors especials que han facilitat el bocatge del vidre procedent d’hotels i restaurants. A més també s’entregaren uns 100 petits contenidors a les empreses que s’adheriren a la campanya estival de reciclatge per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre fins als contenidors de reciclatge.

I és que en els municipis turístics com Manacor l’estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge del vidre. El turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hostaler, comporten que durant aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l’any. En aquest sentit la col·laboració del sector hostaler és clau perquè genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

Les 375 tones de vidre recollides durant l’estiu es podran reciclar gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Manacor i a la dotació de mitjans per part de l’Ajuntament de Manacor i d’Ecovidrio. A escala estatal la campanya per augmentar el reciclatge de vidre ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners i de més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

Pel que fa a les dades de reciclatge de vidre a Manacor durant el 2017 la ciutadania va reciclar un total de 783 tones de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana uns 19 quilos de vidre. Pel que fa als contenidors Manacor compta amb un contenidor de reciclatge per cada 262 habitants. Així Manacor té instal·lats un total de 157 contenidors per als residus d’envasos de vidre als carrers del municipi.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència